2016-07-11 01:10:23
Φωτογραφία για Κι όμως ο Σάντος το πήρε με...ισοπαλία
Με μια ακόμα ισοπαλία σε ενενηντάλεπτο, η έκτη συνολικά σαυτό το EURO, η Πορτογαλία στέφτηκε στη παράταση πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όπως έχασε το τρόπαιο από την Ελλάδα το 2004, με τον ίδιο τρόπο σόκαρε τους Γάλλους μέσα στο σπίτι τους η Πορτογαλία. Με τον Ρονάλντο ανήμπορο να βοηθήσει από το 25' οι Πορτογάλοι έπαιξαν άμυνα ακόμη περισσότερο και χτύπησαν στην παράταση με τον Έντερ (109') γα να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους!

Οι Γάλλοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ρουί Πατρίτσιο να λέει «όχι» αρχικά σε κεφαλιά του Γκριεζμάν στο 10’, στη συνέχεια σε προσπάθεια του Ζιρού στο 11’ και τέλος σε προσπάθεια του Σισοκό στο 34’. Οι Πορτογάλοι άντεξαν την πίεση και την απώλεια του αρχηγού τους και έβγαλαν το ημίχρονο, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι οι «τρικολόρ» πατούσαν πολύ καλύτερα. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τον Ντεσάν να περνάει στο παιχνίδι τον Κομάν, ο οποίος έδωσε ταχύτητα στους «τρικολόρ» και μάλιστα στο 66’ έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, με τον Γκριεζμάν να πιάνει την κεφαλιά από κοντά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Πορτογάλων
. Οι Γάλλοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις είτε με σέντρες είτε με ατομικές ενέργειες, όμως, έβρισκαν μπροστά τους μία ψυχωμένη άμυνα, που όμως δεν κατάφερνε να βγάλει οργανωμένες αντεπιθέσεις. Την πρώτη φορά που το έκανε όμως έφτασε κοντά στο γκολ, όταν στο 80’ ο Νάνι βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κουαρέσμα έπιασε ένα ανάποδο «ψαλίδι», όμως ο Γιορίς ήταν εκεί. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν και πάλι η σειρά των «τρικολόρ» να απειλήσουν, με τον Σισοκό να πιάνει ένα ωραίο δυνατό σουτ από μακριά και τον Ρουί Πατρίτσιο να αποκρούει εντυπωσιακά. Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζινιάκ «έσπασε» καρδιές, όταν μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με ωραία προσποίηση έκανε το σουτ όμως είδε το δοκάρι να του λέει «όχι», με το ματς να πηγαίνει τελικά στην παράταση. Εκεί με τις ομάδες σαφώς επηρεασμένες από την κόπωση ο ρυθμός έπεσε, όμως η Πορτογαλία ήταν εκείνη που κατάφερε να απειλήσει αποτελεσματικότερα από στημένες φάσεις. Αρχικά στο 104’, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Κουαρέσμα ο Έντερ έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα όμως ο Γιορίς, αν και δεν πατούσε καλά, κατάφερε να διώξει. Στη συνέχεια το 108’, από φάουλ εκτός περιοχής ο Γκερέιρο έκανε εκπληκτική εκτέλεση όμως είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Παρά την ατυχία οι Πορτογάλοι δεν το έβαλαν κάτω και στο επόμενο λεπτό έφτασαν στο γκολ όταν ο Έντερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος το Κονσιελνί και με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έβαλε το μεγαλύτερο γκολ της καριέρας του στέλνοντας στα ουράνια όλους τους συμπατριώτες του. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ίβηρες έπαιξαν με τρελό πάθος και καταθέτοντας ψυχή, κράτησαν το υπέρ τους σκορ.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ