2016-07-11 16:22:07
Φωτογραφία για Άλμα σχεδόν 4% για τον ιαπωνικό Nikkei μετά τον θρίαμβο Abe
Με ισχυρά κέρδη υποδέχονται τη νέα εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei να ηγείται των κερδών μετά το θρίαμβο του... κυβερνητικού συνασπισμού του Shinzo Abe στις εκλογές για την Άνω Βουλή της Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημειώνει άλμα 3,98%, ενώ αντίστοιχη άνοδο της τάξης του 3,9% καταγράφει και ο Topix. Το γεν ενισχύεται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με την ισοτιμία δολάριο / γεν να διαμορφώνεται στα 101,13 γεν, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να επισκιάσει το κλίμα αισιοδοξίας, καθώς μετά τη νίκη, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Abe θα διαθέτει την πλειοψηφία των 2/3 στην άνω Βουλή, η οποία και απαιτείται για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Κέρδη 2,04% σημείωσε και ο ASX 200 στην Αυστραλία, υποβοηθούμενος από την θετική εππίδοση του τραπεζικού υποδείκτη. Οι μεγάλες τράπεζες της χώρας κατέγραψαν κέρδη περίπου 3%, ενώ το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε στα 0,7542 δολάρια ΗΟΠΑ.


Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcolm Turnbull, ανακήρυξε τη νίκη του συντηρητικού του συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από οκτώ ημέρες. Λίγο νωρίτερα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είχε αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον Turnbull.

Στην υπόλοιπη Ασία, στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κέρδισε 1,59%. Στην Ταϊβάν σημειώθηκαν κέρδη 1,68%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κέρδισε 1,3%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ιαπωνικές παραγγελίες βασικών μηχανημάτων υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, και εμφάνισαν μια συνεχιζόμενη επιβράδυνση των επιχειρηματικών επενδύσεων στο β΄ τρίμηνο, εν τω μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι παραγγελίες υποχώρησαν 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal και της Nikkei, ανάμεναν αύξηση 2,9%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ