2016-07-12 09:08:54
Φωτογραφία για Φίλιπ Μέι: ΑΥΤΟΣ είναι ο... πρώτος κύριος της Βρετανίας!
Την δεκαετία του 1980, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ κέρδισε με την πυγμή της τον τίτλο της «Σιδηράς Κυρίας», ο σύζυγός της, ο επιχειρηματίας Ντένις Θάτσερ, ζούσε στη σκιά της. Στις λίγες συνεντεύξεις που είχε δώσει, η ερώτηση που του έκαναν ξανά και ξανά οι δημοσιογράφοι ήταν «Πώς νοιώθετε που στις συνόδους κορυφής, είσαστε ο μοναδικός άνδρας ανάμεσα στις συζύγους των ξένων ηγετών;».

Στη θέση του Ντένις Θάτσερ, θα βρεθεί τώρα ο Φίλιπ Μέι, ο επί 36 χρόνια σύζυγος της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέσα Μέι.

 

O Φίλιπ Μέι γνώρισε την κατά 4 χρόνια μεγαλύτερή του Τερέσα Μπράζιερ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Συντηρητική και συνεσταλμένη εκ φύσεως αλλά και επειδή ήταν κόρη ιερωμένου, η Τερέσα δεν ήταν το κορίτσι που θα έκανε μεγάλες παρέες στο πανεπιστήμιο. Γνώρισε τον Φίλιπ σε μια ντίσκο το 1976. Την γνωριμία έκανε μια γυναίκα που πολλά χρόνια μετά θα γινόταν πρωθυπουργός στην δική της χώρα. Ηταν η Μπεναζίρ Μπούτο, κόρη του Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο, πρόεδρου του Πακιστάν.


Ιούνιος 1977, ένα χρόνο μετά την γνωριμία τους, ο Μέι και η Μπράζιερ, ερωτευμένοι και κρατώντας ο ένας τον άλλο σφικτά από τη μέση, χαμογελούν στον φωτογραφικό φακό, χαρούμενοι για το τέλος των εξετάσεων του εξαμήνου για εκείνον και για το πτυχίο που πήρε εκείνη. Τη φωτογραφία δημοσίευσε η Daily Telegraph.

Η Τερεσα πτυχιούχος αγκαλιά με τον Φίλιπ

Η Τερεσα πτυχιούχος αγκαλιά με τον Φίλιπ

Η Τερέσα πιάνει αμέσως δουλειά στην τράπεζα της Αγγλίας και αρχίσει την πολιτική καριέρα της ως μέλος της Ενωσης Συντηρητικών του Γουίμπλετον. Ο νεαρός Φίλιπ συνεχίζει τις σπουδές του και θα συναντήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νιξον, ο οποίος επισκέφτηκε για μια διάλεξη την Οξφόρδη.

Αριστερα, ο νεαρός φοιτητής Φίλιπ Μέι παρακολουθεί την ομιλία του Ρίτσαρντ Νίξον στον Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Αριστερα, ο νεαρός φοιτητής Φίλιπ Μέι παρακολουθεί την ομιλία του Ρίτσαρντ Νίξον στον Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Μια φοιτητική εφημερίδα είχε γράψει το 1979, την χρονιά που ο Φίλιπ ετοιμαζόταν για το πτυχίο του, η φιλενάδα του του έστειλε ένα τελεσίγραφο. Απαίτησε να επισημοποιήσουν την σχέση τους αμέσως μετά την αποφοίτηση.

Ετσι κι έγινε! Τον Σεπτέμβριο του 1980 ο Φίλιπ και η Τερέσα θα παντρευτούν στον ναό της Παρθένου Μαρίας στο Wheatley του Oxfordshire, όπου ιερουργεί ο πατέρας της νύφης.

Ενα χρόνο μετά έρχεται η διπλή τραγωδία. Σε τροχαίο σκοτώνεται ο πατέρας της, έχοντας υποστεί βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη. Ο 64χρονος ιερέας προσπάθησε να κάνει προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο, ενώ κατευθυνόταν στην εκκλησία για την Κυριακάτικη λειτουργία. Μπροστά του βρέθηκε ένα τζιπ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν αν κρατήσουν τον ιερέα στη ζωή.

Λίγους μήνες μετά, σε ηλικία μόλις 25 ετών η Τερέσα χάνει και τη μητέρα της από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Φίλιπ Μέι στάθηκε για την Τερέσα, ο «ακλόνητος βράχος» όπως η ίδια λέει με καμάρι για τον σύζυγό της. Ποτέ δεν θέλησε να ανακατευτεί με την πολιτική. Αφησε αυτόν τον ρόλο για την γυναίκα του. Ο ίδιος επέλεξε τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις. Εργάστηκε στην αμερικανική Capital Group και στα επενδυτικά fund Zoete & Bevan και Prudential Portfolio Managers.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ