2016-07-12 09:13:07
Φωτογραφία για Άμεση αντίδραση του Δήμου Αμαρουσίου στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στο Πολύδροσο Αμαρουσίου
Φωτιά που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο ξέσπασε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου νωρίς το μεσημέρι σε ιδιωτικό οικόπεδο στην... περιοχή Πολύδροσο Αμαρουσίου. Από τα πρώτα, κιόλας, λεπτά από την εκδήλωση της φωτιάς κατέφθασαν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οχήματα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), 3 υδροφόρες και 2 οχήματα της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας από το Δήμο Αμαρουσίου.

Στον χώρο της πυργκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου κος Νικόλαος Κάββαλος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου κος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου κος Πέτρος Κόνιαρης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την έναρξή της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η αρμόδια Υπηρεσία έχει κάνει αποψίλωση σε κοινόχρηστους χώρους και σε οικόπεδα ιδιωτών, συνολικής έκτασης περίπου 350 στρεμμάτων δίνοντας προτεραιότητα στο Κτήμα Καρέλλα, στο κτήμα Μιμικόπουλου και στο παραρεμάτιο τμήμα που ξεκινά από το Πολύδροσο και καταλήγει στην Κηφισιά.


Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή των Προέδρων όλων των Εξωραιστικών Συλλόγων προκειμένου να υποδείξουν τα οικόπεδα της περιοχής τους που χρήζουν προσοχής .

Παράλληλα, απεστάλησαν 800 περίπου επιστολές σε ιδιώτες προκειμένου να ενημερωθούν και σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να αποψιλώσουν τα οικόπεδά τους.

Στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών των οικοπέδων υπήρξε σαφής εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου προς τον Πρόεδρο της Πολιτικής Προστασίας να πραγματοποιηθεί η αποψίλωση προκειμένου η πόλη να μην διατρέξει κίνδυνο πυρκαγιάς είτε από τυχαία αίτια είτε από κακόβουλες ενέργειες.

Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία αποψίλωσης στον Δήμο Αμαρουσίου έχει πλέον ολοκληρωθεί και η Υπηρεσία παρεμβαίνει πλέον επικουρικά, κατόπιν αιτήματος από κατοίκους ή φορείς.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι προστέθηκε άλλο ένα όχημα στην πολιτική προστασία το οποίο μαζί με το υπάρχον περιπολεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου που αναφέραμε παραπάνω, ενώ αύριο εντάσσεται και τρίτο όχημα, μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, όπου μαζί με την συνδρομή του Εθελοντικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Όσον αφορά την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κου Καραμέρου επ’αφορμής του συμβάντος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δηλώνει τα παρακάτω:

“Όσον αφορά τον κύριο Καραμέρο, λυπάμαι που επιδίδεται σε ένα φτηνό «μπανιστήρι» των γεγονότων χωρίς να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια και χωρίς να έχει πρωτίστως ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με την εντεταλμένη της Περιφέρειας είχε αιτηθεί την παραχώρηση τουλάχιστον 2 υδροφόρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Αν πραγματικά ο κος Καραμέρος θέλει να βοηθήσει ας φροντίσει να παραχωρηθούν οι υδροφόρες στον Δήμο Αμαρουσίου και ας αφήσει καταμέρους την άσκοπη κριτική.

Ας πάψει πλέον να δείχνει το «κακό» του πολιτικό χαρακτήρα.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ