2016-07-13 00:46:16
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομες οι καθαιρέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Επιστολή στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση Διοικητών νοσοκομείων να καθαιρέσουν τους επικεφαλής οργανικών μονάδων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι Διοικητές, με την καθοδήγηση των Υπουργών Υγείας, προσπερνούν διατάξεις και αντικαθιστούν τους προϊσταμένους των μονάδων αυτών με «εκλεκτούς».

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο νέος τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.

Το άρθρο 30 αναφέρει ότι:

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.

β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.


«Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων», εκτιμά η ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλει πως «οι Υπουργοί Υγείας προσυνεννοημένοι με τους Διοικητές των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, ανέστειλαν δικό τους υπηρεσιακό έγγραφο που δεν έχει καμία νομική ισχύ, το οποίο απαγόρευε τις υπηρεσιακές μεταβολές έως την τοποθέτηση νέων Διοικητών. Την εν λόγω απόφαση οι Διοικητές (όλως τυχαίως!!!) την εξέλαβαν ως εναρκτήριο δικαίωμα εκδίωξης Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και την αντικατάστασή τους από εκλεκτούς με ρουσφετολογικά – κομματικά κριτήρια».

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν μόνο το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

«Όχι να διώκουν και να καθαιρούν για να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους».

Έτσι, η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει την παρέμβαση του Υπουργού Διοικητικης Μεταρρύθμισης για να σταματήσουν οι εν λόγω διαδικασίες, ενώ πρότεινε ήδη στις Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων και τα Υπηρεσιακά Στελέχη να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν «τις προδήλως παράνομες πράξεις των Διοικητών και να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι, έως την επιλογή νέων Προϊσταμένων».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ