2016-07-13 00:52:07
Φωτογραφία για Τρωκτικά και ερπετά συζούν αρμονικά σε οικόπεδα του Δήμου Πατρέων
Στις αρχές του καλοκαιριού, μία ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων καλούσε τους ιδιοκτήτες να μεριμνήσουν για την αποψίλωση των οικοπέδων τους, ώστε να προφυλαχθούν από ενδεχόμενο πυρκαγιάς, ερπετών, τρωκτικών κλπ . Συνιστούσε δε, εφόσον δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα να αποταθούν στον Δήμο Πατρέων και να μεριμνήσει ώστε αντί 0,50 ευρώ το τετραγωνικό να αναλάβουν συνεργεία του την αποψίλωση.

Λογική η πρόταση του Δήμου Πατρέων και εφαρμόσιμη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, συνεργείο προέβη στην εφαρμογή της.

Τι γίνεται όμως όταν υπόχρεος ιδιοκτήτης οικοπέδου είναι ο ίδιος ο Δήμος Πατρέων; Και όταν δεν πρόκειται απλά για ένα οικόπεδο ολίγων τετραγωνικών μ., αλλά για οικόπεδα εμβαδού στρεμμάτων;

Ποιος θα αναλάβει αφού δεν αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες του; Ένα ερώτημα είναι και αυτό συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι με τον νόμο Ραγκούση για Καλλικρατικούς Δήμους, τους μετέτρεψαν σε φαραωνικούς και άντε να βγάλει άκρη ο κάθε Δήμαρχος, όσο και φιλοπρόοδος να είναι, ιδιαίτερα τώρα που οι οικονομικοί πόροι κάθε δήμου είναι τόσο… ακριβοθώρητοι!


Και η διαχρονική ρήση του διδασκάλου που δίδασκε, αλλά νόμους δεν εκράτη, καλά βαστά! Λίγα μέτρα δεξιά και αριστερά της λεωφόρου Ακρωτηρίου που συνιστά Πολιτισμό, οι εικόνες θυμίζουν βουκολική εποχή!

Πάνω από 25 στρέμματα του Δήμου Πατρέων σε έξι χώρους που εκτείνονται στο νότιοανατολικό τμήμα του, στην περιοχή όπισθεν της Λαχαναγοράς και του ΒΙΟΠΑ, θυμίζουν χωράφια πνιγμένα στο χορτάρι, στα βάτα και στις κάθε είδους εναποθέσεις απορριμμάτων. Κυριολεκτικά χωματερή, που σε λίγο θα γίνει ΧΑΔΑ, με τα απαραίτητα πλάσματα-συντρόφους, όπως φίδια, ποντίκια, είδη του ζωικού βασιλείου!

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική περίπτωση είναι, οικόπεδο στη συμβολή των οδώνΓαστούνης κια Λεων. Θεοφίλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, που προορίζεται για πλατεία, ενώ έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του από 15ετίας περίπου, ακόμη υφίσταται το λινό για την καλοκαιρινή διαβίωση των χωρικών που κάποτε το εκμεταλλεύοντο.

Άλλη περίπτωση είναι  περιβόλι που παραμένει ανέγγιχτο από την εποχή της απαλλοτρίωσής του. Κι ακόμη, επιχείρηση εύφλεκτων υγρών, επί της παρόδου Ευβοίας, στο ΒΙΟΠΑ, που γειτονεύει με σκουπιδότοπο γεμάτο ξερόχορτα, μπορεί να καταστεί μοιραία σε περίπτωση  εκτεταμένης πυρκαγιάς!

Δρόμοι αδιάνοιχτοι, πεζοδρόμια απλακόστρωτα, ρείθρα ανύπαρκτα σε ήδη ασφαλτοστρωμένους οδούς, ελλείψεις σε διαγράμμιση και τροχαία σήμανση, ιδιαίτερα σε πεζοδρόμους, είναι μερικές ακόμη από τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην νεόδμητη περιοχή όπου διαβιούν περίπου πενήντα οικογένειες, του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων σήμερα, ένθεν κα κείθε της λεωφόρου Ακρωτηρίου.

Μία από τις αρκετές επιστολές προς τον Δήμο, που έστειλαν οι κάτοικοι, με ημερομηνία 14-6-2016, και έφθασε στα γραφεία του Νοτίου Διαμερίσματος, αναφέρει τα αιτήματα των κατοίκων που είναι:

Να γίνουν οι διανοίξεις, αφού ο Δήμος Πατρέων διαβεβαιοί ότι δεν υφίσταται κώλυμα.

Διανοίξεις

α) Των οδών Τσερτίδου, από Γ. Οικονομοπούλου έως οδού Αμαλιάδος

β) Γ. Οικονομοπούλου, από οδό Τσερτίδου έως οδού Β. Αδαμοπούλου

γ) Παρόδου Ήλιδος 15, από οδού Ηλίδος έως Μ. Σπηλαίου

δ) Διάνοιξη της πλατείας μεταξύ των οδών Γαστούνης και Λεων. Θεοφίλου.

Ασφαλτόστρωση των ήδη τμημάτων διανοιγμένων οδών

α) Γαστούνης, από Γ. Οικονομοπούλου έως Χειμάρας

β) Γ. Οικονομοπούλου, από Γαστούνης  έως Αμαλιάδος

γ) Σαβαλίων, από Βελεστίνου έως Κρεστέων, στην οποία υπάρχει δίκτυο για τα όμβρια.

Τοποθέτηση ρείθρων πεζοδρομίου στην οδό Αμαλιάδος από οδού Ακρωτηρίου έως Γ. Οικονομοπούλου, όπου υπάρχει ήδη ασφαλτόστρωση.

Καθαρισμός και οριοθέτηση των κάτωθι οικοπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων.

α) 15 στρεμμ. τα οποία έχουν οριοθετηθεί ως χώρος για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, τα οποία εκτείνονται από τηνν οδό Λεων. Θεοφίλου και προς την θάλασσα.

β) 4 στρεμμ. που προορίζονται για χώρο δημιουργίας Βρεφονηπιακού Σταθμού, τα οποία ευρίσκονται μεταξύ των οδών Χειμάρρας και Λεων. Θεοφίλου.

γ) 4 στρεμμ. που προορίζονται για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου, τα οποία βρίσκονται μεταξύ των οδών Γαστούνης, Ήλιδος, Χειμάρρας, Οικονομοπούλου.

δ) 2 στρεμμ. τα οποία βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Β. Αδαμοπούλου και Χειμάρρας.

ε) Οικοπέδου που βρίσκεται στο πίσω μέρος της Λαχαναγοράς, στη γωνία των οδών Χειμάρρας και Β. Αδαμοπούλου.

στ) Απομάκρυνση από εκεί κάδων περισυλλογής υλικών, που έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα.

ζ) Οικοπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, ευρισκόμενα μετά την οδό Σαβαλίων, εντός του χώρου ΒΙΟΠΑ.

Διαγράμμιση της οδού Χειμάρας.

Σήμανση των οδών Χειμάρρας, Λ. Θεοφίλου, Γαστούνης, Ηλίδος, Γ. Οικονομοπούλου, Τσερτίδου, Αμαλιάδος και Β. Αδαμοπούλου.

Τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης, διέλευση φορτηγών,stop, μονόδρομων, καθώς και ορισμού των οδών αυτών που προβλέπονται από το Σχέδιο Πόλης, ως μονόδρομοι.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ