2016-07-13 18:52:54
Φωτογραφία για Νέο σκάνδαλο στην εκπαίδευση των Γενικών Ιατρών!
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου Virus.com

Μετά το διορισμό Εξεταστικών Επιτροπών για την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, οι οποίες απαρτίζονταν από γιατρούς χωρίς τα τυπικά προσόντα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πέφτει σε νέο ολίσθημα Κάνει το ίδιο και με την Υπουργική Απόφαση διορισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης των Ειδικευόμενων Γενικής Ιατρικής! Όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), κατά παραβίαση ακόμη και της ίδιας της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) Συντονισμού, κανείς από τους διορισθέντες δεν διαθέτει διδακτορική διατριβή, αλλά ούτε κάποια μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ορισμένοι εξ αυτών δεν διαθέτουν καν το βαθμό του Δ/ντή ΕΣΥ! Ακόμη πιο σκανδαλώδες, όμως, είναι το γεγονός ότι σε όλες τις μεγάλες πόλεις τα πρόσωπα τα οποία διορίστηκαν είναι τα ίδια που έχουν διοριστεί και στις Εξεταστικές Επιτροπές. Δηλαδή, ο εκπαιδευτής και ο εξεταστής ταυτίζονται, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εγκυρότητα των εξετάσεων και των αποτελεσμάτων.


Από την ΥΑ δεν έλειψαν βεβαίως ούτε τα ευτράπελα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Συντονίστριας στα Ιόνια Νησιά η οποία υπηρετεί… στην Εύβοια! Κάτι το οποίο προφανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά.

Για βάναυσο πλήγμα στη στοιχειώδη δεοντολογία κάνει λόγο ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, Μποδοσάκης – Πρόδρομος Μερκούρης, ο οποίος με θλίψη δηλώνει: «Καταγγέλλουμε το έλλειμμα δημοκρατίας και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την επαναφορά στην τάξη αυτής της ουσιώδους λειτουργίας και εναντίον των παραγοντίσκων που επέβαλλαν την καθιέρωση Συντονιστών άσχετων προς το αντικείμενο και μάλιστα, πολλών από αυτούς ήδη παράτυπα διορισμένων ως μελών των εξεταστικών επιτροπών της ειδικότητας (σ.σ. γενικής ιατρικής)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συντονιστής Εκπαίδευσης δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες που παρέχει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ