2016-07-14 10:17:10
Φωτογραφία για Ο Μανιάτης καταγγέλει την υποβάθμιση του Κ.Υ. Λυγουριού
Την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λυγουριού ύστερα κι από την απόφαση της 6ης ΥΠΕ για παραχώρηση του βιοχημικού αναλυτή του Κέντρου Υγείας στη Μονάδα Υγείας Τρίπολης θίγει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

με την υπ’ αριθμ. 4470/11-07-2016 απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας (ΑΔΑ: 6Β8Ξ469ΗΔΜ-Κ1Υ)  αποφασίστηκε η προσωρινή παραχώρηση ενός βιοχημικού αναλυτή από το ΠΕΔΥ – Κ.Υ. Λυγουριού στο ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Τρίπολης.

Με την απόφαση αυτή σε συνδυασμό με την επί χρόνων μετακίνηση ιατρών σε όλες τις ειδικότητες και εν προκειμένω της Μικροβιολόγου και της βοηθού Μικροβιολόγου στη Νοσοκομειακή Μονάδα Ναυπλίου, η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λυγουριού επισφραγίζεται
. Οι 8.000 κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου, ένα μεγάλο μέρος της περιοχής της Τροιζηνίας και ένα μέρος του Δήμου Ερμιονίδας, που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας, θα πρέπει να επισκέπτονται τη Νοσοκομειακή Μονάδα Ναυπλίου για τις απαραίτητες εξετάσεις τους, κάτι που οδηγεί στη μετακίνησή τους έως και 60 km μακριά, τη στιγμή που το κράτος θα μπορούσε να ενισχύσει το Κέντρο Υγείας και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες τόσο προς τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών όσο και στους επισκέπτες της περιοχής, καθώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαιτέρως τουριστική περιοχή με τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως το μεγάλης επισκεψιμότητας Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, να είναι σε κοντινή απόσταση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες θα είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα λάβετε, ώστε στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού να αναβαθμιστούν οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες και να μην οδηγηθεί σε περαιτέρω υποβάθμιση;»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ