2016-07-14 10:22:05
Φωτογραφία για Δημήτρης Μπελαντής: «Η αποχώρηση της κομμουνιστικής τάσης σηματοδοτεί την υπαρξιακή πολιτική κρίση που διαπερνά σήμερα την Λαϊκή Ενότητα»
Με ένα μακροσκελές κείμενο σχολίασε την αποχώρηση της Κομμουνιστικής Τάσης ο Δημήτρης Μπελαντής, ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της ΛΑ.Ε Διαβάστε το κείμενο:

To κείμενο αποχώρησης των συντροφων της Κομμουνιστικής Τάσης από την ΛΑΕ, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς τακτικά με αυτήν την επιλογή, είναι ένα κείμενο που λέει ορισμένες σημαντικές αλήθειες. Μπορεί να διαφωνώ με το σημείο 2 ( την έμφαση στην έξοδο από την ευρωζώνη και τα ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας) αλλά τα σημεια 1 και 3 ( μη αποδοχή πολιτικών ευθυνών από την πρώην ηγεσία της Αριστερής Πλατφορμας για την έκβαση του καλοκαιριού 2015 και μη δημοκρατική -γραφειοκρατική συγκρότηση της ΛΑΕ, μάχη για τα ιμάτια της εσωκομματικής εξουσίας) είναι σχεδόν ακριβώς η αποτύπωση της ενδοκομματικής πραγματικότητας στην ΛΑΕ. Το ζήτημα δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Η Κομμουνιστική Τάση υπήρξε πάντοτε - ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας με τις θέσεις της- μια τάση ή οργάνωση που πολιτεύθηκε με αρχές και με πολιτική συνέπεια
. Αν όλες οι τάσεις στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΛΑΕ είχαν πορευθεί αντίστοιχα, η κατάσταση στην Αριστερά σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερη. Η αποχώρηση της ΚΤ σηματοδοτει ακόμη καθαρότερα την υπαρξιακή πολιτική κριση, η οποία διαπερνά σήμερα την Λαική Ενότητα. Υπάρχουν δυνατότητες ανάταξης ; Θα προυπέθεταν μια βαθειά στρατηγική στροφή ( άρση της έμφασης στην είσοδο στο κοινοβούλιο, εργατική και κινηματική προτεραιότητα, εσωτερική γνήσια δημοκρατία, αποδυνάμωση των όψεων επαγγελματικής πολιτικής και είσοδος νέων δυνάμεων από την κοινωνία). Δυστυχώς, σχεδόν τιποτε δεν δείχνει ότι θα αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλιες. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αν η πραγματικότητα με διέψευδε. Επίσης, επειδή για μενα η πολιτική στράτευση δεν είναι η βουβή ένταξη στην "Φάρμα των Ζώων" , δεν με πείθει το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την ΛΑΕ. Εμείς οι ίδιοι ως ΛΑΕ θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να φτιάξουμε κάτι καλύτερο από την υπαρκτή ΛΑΕ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ