2016-07-14 10:37:17
Φωτογραφία για Καταγγελίες στις καταγγελίες!
Συχνά βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορες καταγγελίες που αφορούν είτε σοβαρά είτε όχι γεγονότα. Ποιά είναι όμως η εξέλιξη μιας καταγγελίας; Φτάνει κάπου ή απλά μένει στα αζήτητα; Έχω την εντύπωση πως ακόμη και αν η καταγγελία αφορά σοβαρό θέμα μένει στα αζήτητα γιατί είναι τέτοιος ο όγκος που πρέπει να εξεταστεί που στο τέλος δεν γίνεται τίποτε. Εκεί πάνω βασίζονται όλοι αυτοί που λυμαίνονται το δημόσιο και ιδιωτικό βίο και συνεχίζουν το άνομο έργο τους. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ανοχή και από τις αρχές γιατί ενδεχομένως εξυπηρετούνται συμφέροντα. Ο πολύς κόσμος όμως συνεχίζει να ζει με τις συνέπειες μιας τέτοιας άνομης πράξης (αισχροκέρδεια, απάτες,κλπ) έχοντας στο τέλος κουραστεί από όλα αυτά που συμβαίνουν. Και η ζωή συνεχίζεται! Στο τέλος η παρανομία νομιμοποιείται στη συνείδηση του κόσμου, όπως τα θύματα ταυτίζονται με τους θύτες τους σύμφωνα με το σύνδρομο της Στοκχόλμης.


Οι πληγές όμως της δύσμοιρης αυτής χώρας είναι τόσο πολλές και μεγάλες που θα κλείσουν πολύ δύσκολα. Π.χ. γράφτηκε ότι έγινε επέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την υπόθεση SIEMENS επειδή ολιγωρεί η δικαιοσύνη. Μα αν φτάνουμε στο σημείο να ασχολείται ο Πρωθυπουργός με αυτονόητα για άλλους θέματα τότε η πληγή είναι πολύ βαθιά. Το γεγονός αυτό και μόνο μαρτυρεί πως δεν υπάρχει θέληση από την πλευρά των θεσμών να βρεθεί άκρη για λόγους που εκείνοι ξέρουν. Και όλοι εμείς παρακολουθούμε ανήμποροι να αντιδράσουμε και το μόνο που κάνουμε είναι να μιζεριάζουμε με κουβέντες καφενειακού τύπου. Τα προβλήματα όμως συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα και το πάρτι συνεχίζεται. Μεσάζοντες, κομπιναδόροι, επιχειρηματικοί και πολιτικοί αλήτες, εισαγόμενοι και εγχώριοι αρπάχτρες όλοι τρίβουν τα χέρια τους. Και η ζωή συνεχίζεται!

Και μόλις πάει κάτι να αλλάξει, δηλαδή να γίνει το αυτονόητο και να εφαρμοστούν οι κανόνες, τότε όλοι αυτοί επαναστατούν γιατί χάνουν την προνομιακή θέση τους, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα έτσι ώστε να επιτύχουν το σκοπό τους, να παραμείνει η κατάσταση ως έχει και να συνεχίσουν το πάρτυ. Η διαπλοκή του κέρδους με τον πολιτικό κόσμο είναι παγκοσμίως τέτοια που δεν έχει προηγούμενο. Δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα διαφθοράς. Όπου τελικά υπάρχει άνθρωπος που δεν συμπεριφέρεται ανθρώπινα υπάρχουν και τα φαινόμενα αυτά. Γι'αυτό λοιπόν καταγγέλλουμε τις άνομες και ανήθικες πρακτικές που λυμαίνονται τον βίο μας και τις στιγματίζουμε. Τουλάχιστον να μην περνάνε απαρατήρητες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ