2016-07-14 10:33:06
Φωτογραφία για Χορήγηση αναπηρικού αμαξιδίου σε παραπληγικούς ενώ είναι ανασφάλιστοι
Το δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σας ενημερώνει για την απάντηση του υπουργείου υγείας στην ερώτησή που το Σωματείο μας απηύθηνε στην υπηρεσία Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας με επιστολή μας της 13ης Ιουνίου 2016 αρ. πρωτ. 45, σχετικά με την παροχή αναπηρικού αμαξιδίου στους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπ' αριθμ. Α3γ/ΓΠ44090/4-7-2016 σχετικό έγγραφο, το υπουργείο υγείας μας ενημερώνει πως και η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών δικαιούται αναπηρικό αμαξίδιο, σε εφαρμογή του "εννιαίου κανονισμού παροχών υγείας" του ΕΟΠΥΥ. Εδώ το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργείου Υγείας.

Προς:  Μ.Μ.Ε. Σπάρτη, 5 Ιουλίου 2016, Αρ. Πρωτ.: 58

Θέμα: Ενημέρωση για την καίρια παρέμβαση του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων για την επίλυση φορολογικών θεμάτων


Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας με το δελτίο τύπου Αρ. Πρωτ.: 41 της 27ης Μαΐου 2016 με θέμα Επείγουσα ενημέρωση για τον τρόπο διόρθωσης του σφάλματος της καταχώρισης του ποσού σύνταξης αναπηρίας του ΟΓΑ στον κωδικό 303 και όχι στον 617 όπου καταγράφονται τα αφορολόγητα ποσά συντάξεων, σας ενημέρωνε για το ζήτημα της εμφάνισης ποσού καταβαλλόμενου φόρου και σε ορισμένες περιπτώσεις της υποχρέωσης καταβολής έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, φορολογουμένων οι οποίοι λόγω αναπηρίας απαλλάσσονται. Στο σημείο αυτό τονίζουμε την καίρια και άμεση παρέμβαση του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, στο οποίο απευθύνθηκε φορολογούμενος, Άνθρωπος με Αναπηρία, με στόχο να ενημερώσει τους αρμοδίους για το σφάλμα και να ζητήσει την παρέμβασή τους για την διόρθωση. Πράγματι μετά από 4 ημέρες, αρμόδιος υπάλληλος κάλεσε τον φορολογούμενο και το σφάλμα διορθώθηκε εντός λίγων ωρών. Λόγω του ότι η προθεσμία λήξης της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων πλησιάζει, η αμεσότητα της παρέμβασης του κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική, στις περιπτώσεις που δεν έχει διορθωθεί με κάποια προηγούμενη ενέργειά σας το τυχόν ζήτημα που έχει εμφανιστεί στην πορεία της υποβολής της φορολογικής σας δήλωσης. Με τη δραστική παρέμβασή της υπηρεσίας, το δίκαιο του αιτήματός σας θα εξακριβωθεί και θα διορθωθεί άμεσα το σφάλμα. Για την εξυπηρέτησή σας παραθέτουμε τον αριθμό κλήσης του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, το 2104802552.

Σας υπενθυμίζουμε τέλος το δελτίο τύπου Αρ. Πρωτ.: 48 της 15ης Ιουνίου 2016 με θέμα Ενημέρωση για την ΠΟΛ. 1041/2016 σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων αναπηρίας για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015, με το οποίο σας ενημερώναμε πως όλες οι γνωματεύσεις αναπηρίας, των οποίων η ορισμένη ημερομηνία λήξης της ισχύος τους δεν έχει παρέλθει, ή εάν έχουν αόριστη ημερομηνία λήξης και ισχύουν εφ' όρου ζωής, διατηρούν την ισχύ τους ως επίσημα έγγραφα και πρέπει να γίνουν δεκτές για φορολογικούς λόγους όπως ορίζει και η ΠΟΛ. 1041/2016.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ