2016-07-14 11:43:06
Φωτογραφία για USAF: Νέα φιλοσοφία για τα εκπαιδευτικά, τρέχουν Raytheon-LM
Η αμερικανική Αεροπορία (US Air Force / USAF) φλερτάρει με την ιδέα της χρήσης του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που θα αποκτήσει (T-X jet trainer) ως αεροσκάφος απεικόνισης εχθρικών δυνάμεων σε εναέρια μάχη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και για αντικατάσταση των A-10 Warthog σε ρόλους εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

Αυτά προέκυψαν από την ενημέρωση αξιωματούχων της αμερικανικής Raytheon στο πλαίσιο του διεθνούς φήμης αεροπορικού σόου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Farnborough της Βρετανίας, προσελκύοντας δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των αναλυτών.

Η Raytheon εμφανίζεται ως βασικός κατασκευαστής προτείνοντας το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-100 το οποίο είναι βασισμένο στο εμπορικά επιτυχημένο εκπαιδευτικό M-346 της Leonardo-Finmeccanica που έχει ήδη πωληθεί εκτός της ιταλικής Αεροπορίας, σε σημαντικές αεροπορικές δυνάμεις της υφηλίου, όπως του Ισραήλ, της Σιγκαπούρης και της Πολωνίας.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή κατά την οποία η κατασκευάστρια Leonardo-Finmeccanica παρουσίασε την έκδοση του εκπαιδευτικού σε ρόλο ελαφρού μαχητικού στο Farnborough τη Δευτέρα, δίνοντας την αίσθηση συντονισμένων ενεργειών να κινήσουν το ενδιαφέρον της αμερικανικής Αεροπορίας.

Και φυσικά, όλα αυτά προς εξουδετέρωση του πλεονεκτήματος που φαινόταν να απολαμβάνει το T-50 Golden Eagle, προϊόν συμπαραγωγής της Lockheed Martin με τη νοτιοκορεατική KAI (Korean Aerospace Industries) που λειτουργούσε ήδη και σε διαμόρφωση ελαφρού μαχητικού.

Το ελαφρύ μαχητικό – εκπαιδευτικό που προτείνει η Raytheon θα έχει τη δυνατότητα να φέρει κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12 και GBU-49, GBU-38 JDAM, Lizard και τη Βόμβα Μικρού Διαμετρήματος SDB (Small Diameter Bomb), καθώς επίσης και πολυβόλο. Έχουν επίσης δοκιμαστεί ο ευρωπαϊκός πύραυλος αέρος-αέρος Iris-T, ενώ το αεροσκάφος θα αξιοποιεί επιχειρησιακά και τον αμερικανικό AIM 9L.

Η Raytheon περιμένει την επίσημη έκδοση Αιτήματος Κατάθεσης Προσφορών RfP (Request for proposal) μέχρι το τέλος του έτους και δηλώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής της τοποθεσίας όπου θα γίνεται η τελική συναρμολόγηση – γραμμή παραγωγής του μαχητικού (τελική απόφαση αναμένεται περί το φθινόπωρο), εάν το T-100 επικρατήσει στον διαγωνισμό.

Η εταιρία αναλαμβάνει παράλληλα τη δέσμευση, το 70% του έργου να γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων της Honeywell και των εξομοιωτών (simulators) της εταιρίας CAE. Στην περίπτωση των εξομοιωτών μάλιστα, από τη στιγμή που ήδη βρίσκονται σε χρήση, θα απαιτηθούν μόλις 30 μήνες από την ανάθεση του συμβολαίου για να ξεκινήσει η εκπαίδευση των Αμερικανών Ικάρων.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ