2016-07-14 14:56:09
Φωτογραφία για Τι έσωσε ο θεός!... [video]
Γιατί οι οδηγοί του πρωταθλήματος NASCAR δεν αγωνίζονται στη βροχή; Διότι οι αγώνες γίνονται αποκλειστικά με σλικ (φαλακρά) λάστιχα και στη βρεγμένη άσφαλτο ο οδηγός μπορεί εύκολα να γίνει απλός επιβάτης.

Επιπλέον, οι οβάλ πίστες του μεγάλου αμερικανικού πρωταθλήματος NASCAR Sprint Cup Series είναι όλες αριστερόστροφες, οπότε τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να στρίβουν αριστερά. Έχουν γι’ αυτό ειδικά ελατήρια και γεωμετρία ανάρτησης, ρύθμιση φρένων και αεροδυναμική φόρτιση. Οι μόνες ρυθμίσεις γίνονται ανάλογα με τη ακτίνα των (αριστερών) στροφών και τη γωνία κλίσης τους, αφού είναι όλες κεκλιμένες.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια διόρθωσης της πορείας στρίβοντας το τιμόνι δεξιά – ιδίως αν πηγαίνεις με 270+ km/h. Όμως ο Kyle Busch κατάφερε να κάνει το τέλειο ανάποδο τιμόνι όταν η Toyota Camry του γλίστρησε και γύρισε την ουρά της καθώς άρχισε να βρέχει στις δοκιμές για τον αγώνα του Kentucky, πριν λίγες μέρες.

Κι ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το ανάποδο θα κατέληγε σε υπερδιόρθωση και απότομο γύρισμα προς την άλλη μεριά, ο Busch έλεγξε την πορεία του αυτοκινήτου στην εντέλεια και απέφυγε τη στούκα στον τοίχο, μπαίνοντας μετά ψύχραιμα στα pits για να περιμένει τη βροχή να σταματήσει.

Να σημειώσουμε ότι ο 31χρονος Kyle Bush, που θα θαυμάσετε στο video παρακάτω, είναι μέχρι στιγμής 2ος πίσω από τον Brad Keselowski στην τελική φάση Chase του φετινού NASCAR Sprint Cup.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ