2016-07-14 17:50:26
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
Πρόταση να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ εκδότες και καναλάρχες, κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Σπ. Λάππας. Συγκεκριμένα ζήτησε να κληθούν οι επιχειρηματίες: Βαρδινογιάννης (Star/Τηλέτυπος), Μπόμπολας (Πήγασος/Τηλέτυπος), Ψυχάρης (ΔΟΛ/Τηλέτυπος), Αλαφούζος (Καθημερινή/Σκάι), Κυριακού (ΑΝΤ1), Κοντομηνάς (Alpha), Αναστασιάδης (Πρώτο Θέμα) και Κουρτάκης (Παραπολιτικά).

Τα κόμματα επί της αρχής δεν εξέφρασαν αντίρρηση, ωστόσο πρότειναν να εξεταστεί από την επιτροπή το ζήτημα της κλήσης νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών που είναι αρμόδιοι για τα δάνεια, ενώ προτάθηκε επιπλέον από τον κ. Κ. Τζαβάρα, της Ν.Δ. να κληθεί και ο διευθυντής της κυβερνητικής εφημερίδας ''Αυγή'' προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την off-shore που υπάρχει στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος σημείωσε ότι πρακτικώς το να προσκληθούν οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων δεν σημαίνει ότι θα γνωρίζουν πώς δόθηκαν τα δάνεια και πρότεινε να κληθούν οι διευθύνοντες σύμβουλοι, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Μηταράκης ζήτησε να κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι (οικονομικοί διευθυντές) ή όποιοι ορίσουν τα ίδια τα ΜΜΕ  και είναι αρμόδιοι για τα δάνεια.


Πάντως, δεν αποσαφηνίστηκε πλήρως το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επιτροπή, αν δηλαδή θα κληθούν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ή νόμιμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.

Πάντως, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σ. Φάμελος θεώρησε ότι ομοφώνως τα κόμματα αποφάσισαν να καλέσουν τους εκδότες / καναλάρχες βάσει της πρότασης του βουλευτή κ. Λάππα. Ωστόσο, κύκλοι της Ν.Δ. σχολίαζαν ότι αυτό που αποφασίστηκε ομοφώνως ήταν να κληθούν εκπρόσωποι των ΜΜΕ αλλά δεν οριστικοποιήθηκε αν αυτοί θα είναι οι ιδιοκτήτες ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ