2016-07-14 17:46:25
Φωτογραφία για Πώς μας επηρεάζει η στάση που κοιμόμαστε
Ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι; Κάθε στάση στον ύπνο έχει και διαφορετικά γνωρίσματα ενώ καθεμία επηρεάζει διαφορετικά τον οργανισμό μας και την ποιότητα του ύπνου μας Ανάσκελα

Είναι ιδανικός για τη σωστή στήριξη στο κεφάλι, τον λαιμό και τη σπονδυλική στήλη. Βοηθά αν κάποιος έχει πρόβλημα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, επειδή το κεφάλι είναι ψηλά και το στομάχι είναι κάτω από τον οισοφάγο. Επίσης περιορίζει την εμφάνιση ρυτίδων – γιατί δεν ασκείται πίεση στο κεφάλι από το μαξιλάρι. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η αυξημένη πιθανότητα να ροχαλίζει κάποιος σε αυτή τη στάση.

Στο πλάι

Μειώνει δραστικά το ροχαλητό και τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης ενώ κρατά τη σπονδυλική στήλη ίσια. Τα βασικά μειονεκτήματα είναι ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη ρυτίδων, ενώ πολύ συχνό είναι και το μούδιασμα του ενός χεριού, επειδή πιέζεται από το σώμα.

Μπρούμυτα

Πρόκειται για τη χειρότερη στάση ύπνου για το σώμα, καθώς είναι δύσκολο να διατηρήσει κανείς μια ουδέτερη θέση στην σπονδυλική στήλη ενώ ασκείται πίεση στις αρθρώσεις και τους μύες. Επίσης αυτή η στάση είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σταδιακά πόνους στον αυχένα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ