2016-07-15 07:13:07
Φωτογραφία για Ψήφισμα για το λυπηρό περιστατικό τραυματισμού νεαρών συμπολιτών, από την υποχώρηση των κιγκλιδωμάτων, στη χερσαία ζώνη λιμένα της Ηγουμενίτσας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, αφού συζήτησε, εκτός ημερησίας διατάξεως, το λυπηρό περιστατικό τραυματισμού νεαρών συμπολιτών, από την υποχώρηση των κιγκλιδωμάτων, στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα:

Εκφράζει τη θλίψη του σχετικά με το λυπηρό περιστατικό τραυματισμού νεαρών συμπολιτών μας και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Διευκρινίζει ότι από το 2005 η διαχείριση της εν λόγω περιοχής, ύστερα από σχετική Υπουργική απόφαση, αφαιρέθηκε από την ΟΛΗΓ Α.Ε. και επέστρεψε στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικούσε και διεκδικεί μετ’ επιτάσεως από τα αρμόδια Υπουργεία, την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Σήμερα και ύστερα από το ατυχές συμβάν, καθίσταται  επιτακτική η ανάγκη να παραχωρηθεί άμεσα στο Δήμο η διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Επίσης ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου την άμεση αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος καθώς και την ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας για την προστασία των πολιτών, διαφορετικά ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση αφαίρεση των υφιστάμενων «σκουριασμένων» και επικίνδυνων κιγκλιδωμάτων.  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ