2016-07-15 10:47:48
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται η νέα Θετική Λίστα
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία κατάρτισης του Θετικού Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Η λίστα με φαρμακευτικά προϊόντα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση πέρασε από την πρώτη επεξεργασία στην Επιτροπή «Θετικής Λίστας» και ο αναθεωρημένος κατάλογος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ.

Τα αναθεωρημένα αρχεία είναι δύο, με τα φάρμακα της λίστας του ν. 3816 (γνωστά και ως ΦΥΚ, Φάρμακα Υψηλού Κόστους) να αναρτώνται ξεχωριστά. Κύριες πηγές ενστάσεων εκτιμάται ότι αφορούν αφενός τον υπολογισμό της ημερήσιας δόσης θεραπείας και αφετέρου στην τοποθέτηση φαρμάκων σε λάθος cluster.

Με την ανάρτηση των εν λόγω καταλόγων, οι φαρμακευτικές εταίρες καλούνται άμεσα «να καταγράψουν τις επισημάνσεις τους και να ενημερώσουν την Επιτροπή αποστέλλοντας τα σχετικά σχόλια τους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ. Οι ΚΑΚ έχουν προθεσμία μόλις έως σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με αντικείμενο συζήτησης την εφαρμοζόμενη πολιτική στο Φάρμακο, τα αγκάθια και την πορεία πλεύσης.

LISTA_INPUT_2016_07_12

LISTA_INPUT_N3816_2016_07_12
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ