2016-07-15 20:10:13
Φωτογραφία για ΚΕΕΡΦΑ - Η Μάγδα Φύσσα στην εκδήλωση κοντά στο τόπο δολοφονίας του Παύλου
Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/7 αντιφασιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον δολοφόνησαν.

Η παρουσία στην εκδήλωση της Μάγδας Φύσσα και άλλων  μελών της οικογένειας του Παύλου, του Αντρέα Τζέλλη,  της Ελλης Χριστοδούλου  και της  Βιολέτας Κουγιάτσου δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, της Ελευθερίας Κουμάντου δημοσιογράφου από το Παρατηρητήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην ίδια την εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στην πάλη για να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες.

Ομιλητές ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος από την πολιτική Αγωγή στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Θανάσης Διαβολάκης από το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου   καθηγητής από την ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ
. Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Θωίδου δημοτική σύμβουλος Νίκαιας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε ο Αντρέας Τζέλλης, ο Λεωνίδας Κοντουδάκης παλιός αγωνιστής της γενιάς των Λαμπράκηδων, η Δήμητρα Μπαμπακού καθηγήτρια, ο Μιχάλης Πέππας από την ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου και εκπρόσωπος της ΟΡΜΑ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Hip Hop Live από τους 518 PTRVC

Στη διάρκεια της εκδήλωση αναδείχθηκε ο κρίσιμος ρόλος που έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα για να οριστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και για να μεταφερθεί στο Εφετείο, που χρειάζεται να συνεχιστεί μέχρι την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και όσων τους στηρίζουν.  Τονίστηκε η σημασία της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στην ίδια τη δίκη και η συνέχιση της πάλης στις γειτονιές για να μην επιτρέψουμε στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να σηκώσουν ξανά κεφάλι, αλλά και η μάχη για να ενταχθούν οι πρόσφυγες στις πόλεις, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου κάλεσε για συμμετοχή στο ακροατήριο της δίκης της ΧΑ την Πέμπτη 21 Ιούνη.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Κερατσίνι το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και σε όλη την Ελλάδα.  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ