2016-07-16 00:27:17
Φωτογραφία για Δήλωση Κ. Γκιουλέκα για την κατάληψη του ΑΠΘ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, βουλευτής Α΄Θεσσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή την κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να τελειώσει.  Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως και όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια και τα λοιπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποτελούν χώρο διακίνησης των ιδεών, χώρο παραγωγής γνώσης, έρευνας, τεχνολογίας, χώρο προετοιμασίας καλύτερων, πιο μορφωμένων, περισσότερο καλλιεργημένων πολιτών για ένα κράτος δικαίου, για μια ευνομούμενη πολιτεία.

Δεν μπορεί να γίνεται έρμαιο των κάθε φύσεως καταληψιών.  Δεν είναι χώρος για "μπαχαλάκηδες", οι οποίοι καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και την ευαισθησία που υπάρχει για τους χώρους της εκπαίδευσης.  Οι χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και σπουδαστές αλλά και η ελληνική κοινωνία απαιτούν τον σεβασμό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία από το υστέρημά τους πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ζητούμε από την Σύγκλητο του Α.Π.Θ. αλλά και από τις αρμόδιες αρχές να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο περιθώριο για να αποτρέψουν την μετατροπή του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, σε χώρο κατασκήνωσης από άγνωστο αριθμό ατόμων που συρρέουν εκεί.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας, αντί να ενθαρρύνουν τους καταληψίες με την παθητική στάση τους, ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ