2016-07-16 04:41:05
Φωτογραφία για 8 στα 10 στελέχη θα αυξήσουν τον όγκο των εργασιών που στηρίζονται στο cloud
Σε αναπόσπαστο τμήμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας εξελίσσεται το cloud, με τις επιχείρησης να εστιάζουν τη στρατηγική τους όλο και πιο σταθερά πέριξ του οικοσυστήματος που αυτό δημιουργεί. Σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο, αυτή η στροφή έχει καταστεί απόλυτα σαφής. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από οκτώ στα δέκα (το 82%) C-suite στελέχη (CEOs, COOs, CFOs, CIOs, κ.λπ.), προβλέπουν αύξηση του όγκου των εργασιών που εκτελούν και βασίζονται στο public cloud.

Έρευνα της HyTrust, σε περισσότερα από 5.000 C-level στελέχη, έδειξε ότι σε ποσοστό 74% σκοπεύουν να μεταφέρουν (είτε για πρώτη φορά, είτε ως συνέχεια αυτής της στρατηγικής) σημαντικό μέρος κομβικών εργασιών της εταιρείας σε περιβάλλον public cloud εντός του 2016.

“Η μετάβαση σε μια cloud-based νοοτροπία και σε ένα αντίστοιχο επιχειρηματικό μοντέλο έχει προκαλέσει αναμφισβήτητα μια σειρά αλλαγών στον κόσμο του Enterprise IT. Παρά το γεγονός ότι το θέμα της αξιοπιστίας και της ασφάλειας παραμένει ισχυρό και συχνά αποθαρρύνει επιχειρήσεις από την υιοθέτηση μοντέλων που στηρίζονται σε εικονικά περιβάλλοντα, αυτό δεν αποτρέπει τα υψηλόβαθμα στελέχη να τοποθετούν το cloud στις πρώτες θέσεις των επενδυτικών προτεραιοτήτων της εταιρείας”, διαπιστώνει η μελέτη της HyTrust.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της, η ασφάλεια παραμένει μεν ο βασικός λόγος προβληματισμού για το cloud, ο οποίος, ωστόσο, δεν μπορεί να ανατρέψει μία τάση, που δείχνει να έχει τεράστια δυναμική. Το 42% των C-suite στελεχών, για παράδειγμα, δηλώνει ότι κομβικές εργασίες της εταιρείας εκτελούνται, ήδη, σε εικονικά περιβάλλοντα και ότι η τάση αυτή θα ενισχυθεί.

Περί ασφάλειας

Αν και η ασφάλεια ήταν από την έναρξη της επανάστασης του cloud ένας βασικός λόγος ανησυχίας επιχειρήσεων και οργανισμών, τα διευθυντικά στελέχη δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτό το οικοσύστημα σε σχέση με τα οφέλη του. “Τα ανώτατα διοικητικά στελέχη έχουν αποδεχθεί ότι η εγγύηση της ασφάλειας σε ποσοστό 100% είναι αδύνατη, όπως άλλωστε και η συνολική ασφάλεια των συστημάτων τους”, προσθέτουν οι αναλυτές.

Προτεραιότητα

Παρά τον προβληματισμό για την ασφάλεια των συστημάτων, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αναδεικνύουν το cloud σε κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα για το ΙΤ. Ενδεικτικό της επενδυτικής στροφής στο cloud είναι ότι, τους επόμενους 16 μήνες, το 80% των προϋπολογισμών στα τμήματα ΙΤ θα έχουν αφιερωθεί στο cloud computing (Intel Security, “Blue Skies Ahead: The State of Cloud Adoption”). Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των εταιρειών και συγκεκριμένα το 77%, επισημαίνει ότι εμπιστεύεται, πλέον, το cloud computing περισσότερο απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο. Πάντως, μόνο το 13% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους παρόχους δημοσίων clouds στη διασφάλιση των ευαίσθητων δεδομένων.

Με το cloud να έχει, ήδη, ισχυρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και επιχειρήσεων, η έρευνα παρατηρεί ότι η πλειονότητα των οργανισμών (το 81%) σχεδιάζει να επενδύσει σε υποδομές-ως-υπηρεσίες (infrastructure-as-a-service - IaaS). Σε ποσοστό 79%, οι επιχειρήσεις της έρευνας δηλώνουν ότι σκοπεύουν να επενδύσουν σε ασφάλεια-ως-υπηρεσία (security-as-a-service), το 69% σε πλατφόρμα-ως-υπηρεσία (platform-as-a-service - PaaS).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ