2016-07-16 08:09:11
Φωτογραφία για ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ VD
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να ανακτά τον έλεγχο, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση ομάδας του τουρκικού στρατού ότι κατέλαβε την εξουσία στη χώρα και ότι «επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος» σε όλη την επικράτεια. Τη σύλληψη 336 πραξικοπηματιών ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, όπως μετέδωσε το Cnn Turk. Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος έκανε παράλληλα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν συνολικά 60 άνθρωποι.

Επίσης, τον διορισμό ενός προσωρινού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται ότι είναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ' αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.


Πάντως, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν. Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ