2016-07-16 22:34:09
Φωτογραφία για «ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ DEAL ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝ»
Ο Ερικ Γκριν υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ο άλλοτε προπονητής του στη Σιένα, Aλεσάντρο Μάγκρο, σκιαγραφεί στο SDNA τον 25χρονο Αμερικανό γκαρντ.

Αναλυτικά Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ερικ Γκριν, ο οποίος ύστερα από την σεζόν 2013-14 επιστρέφει στην Ευρώπη για να ενισχύσει τις προσπάθειες των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Ερικ Γκριν μετά την θητεία του στο στo NCAA (2009-13, Virginia Tech) και την επιλογή στο Νο. 46 του ντραφτ του 2013 από τους Γιούτα Τζαζ δεν κατάφερε να βρει ένα συμβόλαιο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ κι έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Ευρώπη.

Η Σιένα το 2013 απέκτησε τον 22χρονο τότε Ερικ Γκριν, ο οποίος στην rookie επαγγελματική του σεζόν μέτρησε 10 συμμετοχές στην Euroleague (μ.ο. 11,1π., 1,7ρ., 1ασ., 0,9κλ., 0,7λ.) και απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ είχε κάνει... όργια (28π., 8/15δ., 3/3τρ., 3/4β., 1ρ. 1ασ., 1κλ., 2λ. σε 35:10).

Ο νυν κόουτς της Φούλγκορ και τότε συνεργάτης του Μάρκο Κρέσπι στην τεχνική ηγεσία της Σιένα, Αλεσάντρο Μάγκρο, μας..
. σύστησε τον Ερικ Γκριν. Η κουβέντα με τον Αλεσάντρο Μάγκρο δεν επικεντρώθηκε μόνο στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αμερικανού γκαρντ, καθώς ο Ιταλός κόουτς μετά τη μονοετή συνεργασία του με τον Ερικ Γκριν είχε πολλά κι ενδιαφέροντα να πει για τον «Πράσινο» που γίνεται... Κόκκινος.

«Η σεζόν 2013-14 ήταν πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Ηταν rookie, αλλά ακόμα και τότε ήταν ένας παίκτης που είχε μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα. Προσπαθούσε καθημερινά πάρα πολύ για να βελτιωθεί και να αντιληφθεί τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Διάβαζε το παιχνίδι. Δούλευε από τότε για να ωριμάσει το παιχνίδι του και να βελτιωθεί ως παίκτης, ώστε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, όπως κι έκανε. Είναι παίκτης του προπονητή και πολύ καλός συμπαίκτης», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός κόουτς.

Ο Ερικ Γκριν στη Σιένα ήταν συμπαίκτης με τον Ντάνιελ Χάκετ. «Είχαν πάρα πολύ μεγάλη χημεία μεταξύ τους και η συνεργασία τους ήταν πολύ καλή. Ο Χάκετ είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα και μαζί με τον Γκριν αποτελούσαν ένα φοβερό δίδυμο. Πιστεύω ότι ο Γκριν ταιριάζει πάρα πολύ καλά με τον Χάκετ, αλλά και με τον Σπανούλη. Ο Γκριν δουλεύοντας καθημερινά με έναν παίκτη της αξίας του Σπανούλη, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει, καθώς θα μαθαίνει δίπλα του συνεχώς», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Επίσης, ο Αλεσάντρο Μάγκρο θυμήθηκε πως πίσω στο 2013 ο Γκριν «δεν ήταν φουλ πόιντ γκαρντ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν και η πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας στην Ευρώπη. Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ και φυσικά έχει ωριμάσει. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ και ήταν από τους καλύτερους σκόρερ του ΝΒDL. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα χέρια, αλλά και χωρίς αυτήν και είναι πολύ καλός σουτέρ, καθώς έχει το... feeling του σκόρερ. Εχει έμφυτο ταλέντο στο σουτ. Τρέχει καλά το γήπεδο, είναι γρήγορος, διαβάζει σωστά το παιχνίδι και μόνο καλά λόγια έχω να πω για εκείνον».

Ο Αλεσάντρο Μάγκρο μάλιστα ανέσυρε κι άλλες αναμνήσεις που αφορούσαν την συνεργασία του με τον Γκριν, οι οποίες είχαν πιο προσωπικό χαρακτήρα: «Είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Προσπαθώ να θυμηθώ κάποιο πρόβλημα που να υπήρξε με εκείνον και δεν σκέφτομαι τίποτα. Είναι ευδιάθετος, καλός συμπαίκτης και είχε καλές σχέσεις με όλους. Δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια και αφοσιώνεται στη δουλειά του. Σκέφτεται το μπάσκετ συνεχώς. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθε στο γήπεδο, μας ρώτησε κατευθείαν "πού είναι οι μπάλες" για να αρχίσει να σουτάρει. Αυτή ήταν η πρώτη του ερώτηση».

Τέλος, ο Αλεσάντρο Μάγκρο τόνισε πως «την σεζόν 2013-14 δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί σε μία ομάδα του επίπεδου του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Είναι έτοιμος για αυτό επίπεδο και μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ταιριάζει στον Ολυμπιακό και μπορεί να δημιουργήσει έναν πολύ καλό συνδυασμό με τους Σπανούλη και Χάκετ. Πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στις κορυφαίες ομάδες της Εuroleague. Οι ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού έχουν την πίεση της νίκης σε κάθε παιχνίδι, αλλά με αυτόν τον τρόπο δουλεύαμε και στη Σιένα. Μπορεί να ενσωματωθεί πολύ καλά στην ομάδα του Ολυμπιακού που έχει συγκεκριμένους ρόλους και αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σπουδαίο ντιλ με την απόκτηση του Γκριν. Του στέλνω τις καλύτερες ευχές μου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ