2016-07-17 16:37:10
Φωτογραφία για Ελαφρύνσεις ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πηλίου
Το αίτημα της οικονομικής ελάφρυνσης των ελαιοπαραγωγών που βρίσκονται σε μειονεκτικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές από τα ασφάλιστρα που καλούνται να καταβάλουν, έθεσαν υπόψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ παραγωγοί και φορείς στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο οποίος βρίσκεται στην Ξυνόβρυση για ολιγοήμερες διακοπές, συναντήθηκε χθες με τοπικούς φορείς, άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει με το επιτελείο του τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση ήταν η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο δήμαρχος νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, αλλά και ιδιώτες που ασχολούνται με γεωργικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.


Παράλληλα έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο κ. Φορτούνα, τον πρόεδρο της Ενωσης Συνεταιρισμών Πηλίου και Βορείων Σποράδων Γιάννη Διανελλάκη, τον πρόεδρο της Ενωσης Γεωργικού Συνεταιρισμού Μηλεών Απόστολο Διανέλλο και από άλλους φορείς και ιδιώτες, γύρω από θέματα επιδοτήσεων που αφορούν τους αγρότες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας, υπογράμμισε ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής τέθηκαν υπόψη του κ. Κουρεμπέ, με αιχμή του δόρατος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοκαλλιεργητές του Πηλίου.

Απαριθμώντας τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη του προέδρου του ΕΛΓΑ, ο κ. Διανελλάκης επεσήμανε ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους παραγωγούς του Πηλίου και κυρίως ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, το γεγονός ότι καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά η δυνατότητα αποζημίωσης είναι ελάχιστη.

Το αίτημα που τέθηκε, κατά συνέπεια, υπόψη του προέδρου του ΕΛΓΑ, είναι να μειωθεί το ασφάλιστρο που υπάρχει σε μειονεκτικές ορεινές περιοχές, όπως είναι το κεντρικό και Νότιο Πήλιο και κυρίως σε περιοχές που δεν είναι αρδευόμενες και να μην καταβάλλεται ασφάλιστρο όταν δεν υπάρχει παραγωγή. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να μην υπάρχει απώλεια της σύνταξης για τους παραγωγούς που λαμβάνουν επιδοτήσεις, ούτε στην παρούσα αλλά ούτε στο μέλλον.

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της δακοκτονίας και όπως υπογράμμισε ο κ. Διανελλάκης «ζητήσαμε να πραγματοποιούνται ψεκασμοί όσες φορές χρειαστεί για την καταπολέμηση του δάκου, αντί του περιορισμού που θέτει η κυβέρνηση».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ