2016-07-18 11:29:57
Φωτογραφία για Το Honda PCX125 συμμορφώνεται πλέον με τις προδιαγραφές Euro4
Ένα από τα αγαπημένα σκούτερ των Νοτιοευρωπαίων αναβαθμίζεται, ώστε από το 2017 να συμμορφωθεί προς τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro4 Το PCX125 με τους τροχούς των 14 ιντσών είχε ήδη να επιδείξει μια εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, 2,1 λτ./100 χλμ. στο στάνταρ κύκλο μέτρησης. Είναι εφοδιασμένο από το 2010 με τεχνολογία Idling Stop που σβήνει τον κινητήρα μετά από 3 δευτερόλεπτα στο ρελαντί και τον επανεκκινεί μόλις ο αναβάτης αγγίξει το γκάζι.

Από το 2014 οπότε δέχτηκε ριζική ανανέωση, φορά παντού φώτα LED τα οποία μείωσαν σημαντικά τις απαιτήσεις ρεύματος από τον εναλλάκτη (παράγει 329W). Ο τελευταίος λειτουργεί και ως μίζα, είναι δε είναι το κυρίως εξάρτημα που έκανε εφικτή την εφαρμογή του συστήματος Idling Stop.

Την προσαρμογή στις Euro4 ανέλαβε κυρίως ο νέος καταλύτης αποτελούμενος από 400 κυψέλες.

To PCX125 είναι από το 2013 και μετά το πλέον πουλημένο σκούτερ της Ευρώπης. Η επιτυχία του οφείλεται στην άνεση, τις επιδόσεις, τη χαμηλή κατανάλωση και γενικά τη φιλικότητα που προσφέρει σε όσους μετακινούνται στο «εχθρικό» περιβάλλον μιας πόλης.


Αυτό άλλωστε σημαίνει το όνομα PCX: Personal Comfort στο επίπεδο Χ.

Το 2012 η Honda το εξόπλισε με τον κινητήρα eSP που προσφέρει χαμηλές τριβές και έξυπνη διαχείριση, για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση/εκπομπές. Γι' αυτό και τώρα που προσαρμόζεται επίσημα στις Euro4, η κατανάλωσή του δεν αυξάνεται.

Με ένα λίτρο καυσίμο το PCX καλύπτει 47,4 χλμ. προσφέροντας τελικά αυτονομία σχεδόν 380 χλμ. με τα 8 λίτρα καυσίμου που χωρά το ρεζερβουάρ του.

Εκτός των μηχανολογικών πλεονεκτημάτων του, το ευέλικτο σκούτερ (κύκλος στροφής δύο μέτρα) προσφέρει χώρο κάτω από τη σέλα για ένα μεγάλο κράνος, πρίζα φόρτισης κινητού/τάμπλετ, δύο θήκες στο ταμπλό και μηχανισμό με ελατήριο που συγκρατεί τη σέλα σηκωμένη όταν ανοίξει.

Με απόδοση 10,7 ίππους, επιτάχυνση 5,4 δευτ για τα 0-50 χλμ. και συνδυασμένα φρένα (CBS), το PCX125 είναι απόλυτα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τους αστικούς δρόμους με άνεση και ταχύτητα.

Μια σειρά αξεσουάρ που διαθέτει η Honda κατά παραγγελία, μπορούν να το προσαρμόσουν στις ιδιαίτερες ανάγκες του αναβάτη, διευρύνοντας την αποτελεσματικότητά του.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διπλά από τη Σουηδία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διπλά από τη Σουηδία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ