2016-07-18 11:54:41
Φωτογραφία για Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία έθεσε σε δεύτερη μοίρα τον τουρισμό της!
Το αποτυχημένο πραξικόπημα το Σαββατοκύριακο που πέρασε εξάλειψε τις ελπίδες για μια ανάκαμψη στις ταξιδιωτικές κρατήσεις στην Τουρκία, σε μια περίοδο που αποτελεί το peak της τουριστικής περιόδου. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι επισκέπτες στη χώρα είχαν εμφανίσει υποχώρηση 10%, επισημαίνει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την Euromonitor International, ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών στην Τουρκία αναμένεται φέτος να μειωθεί κατά 5,2% σε 32,9 εκατ. ανθρώπους.

Στο μεταξύ, ο τουρισμός αποτελεί κρίσιμης σημασίας πηγή συναλλάγματος που εξυπηρετεί τη χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, ενώ παράλληλα απασχολεί το 8% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Η βιομηχανία είχε στηριχθεί σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων με τη Ρωσία και το Ισραήλ προκειμένου να βελτιώσει τις κρατήσεις, ωστόσο οι προσπάθειες αυτές υπονομεύθηκαν από τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.


«Ο κύριος αντίκτυπος της απόπειρας πραξικοπήματος, αν συνδυαστεί με τις πρόσφατες επιθέσεις, σημαίνει ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας να αναβιώσει τον τουρισμό δεν θα έχουν αποτέλεσμα», τόνισε ο Ali Sokmen, αναλυτής με έδρα το Λονδίνο για την ΕΕ και την Τουρκία, στην Control Risks.

«Είμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου. Η αναμενόμενη αύξηση στον τουρισμό είναι από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και αυτό είναι κάτι που επηρεάζεται πάρα πολύ από τέτοιου είδους γεγονότα. Η προσδοκία για βελτίωση από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής έχει σε μεγάλο βαθμό λάβει τέλος», συμπλήρωσε.

Σε γενικές γραμμές, οι ταξιδιώτες εκτιμάται ότι θα αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν παρόμοια εμπειρία λόγω της Μεσογείου, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, αλλά και η Ελλάδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ