2016-07-18 11:55:11
Φωτογραφία για H Apple θα αγοράσει τη Formula 1;
Είναι γεγονός ότι η Apple εντείνει τις προσπάθειές της να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία με το πρώτο της αυτοκίνητο.

Το iCar αυτό, με τον κωδικό “Project Titan” λέγεται ότι θα είναι ηλεκτρικό με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, και θα παρουσιαστεί γύρω στο 2019.

Για να πλασάρει το αυτοκίνητό της στην αγορά, η Apple λέγεται ότι ενδιαφέρεται να κάνει μια τρανταχτή αγορά και ο γνωστός blogger της F1, Joe Saward, υποστηρίζει ότι ο γίγαντας της πληροφορικής εξετάζει την προοπτική αγοράς της Formula 1. Το αφεντικό της F1, o Bernie Ecclestone, έχει παραδεχτεί ότι ο θεσμός είναι προς πώληση και μάλιστα έχει αποκαλύψει ότι «έχει συμφωνηθεί και η τιμή». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ecclestone, που κατέχει το 5% της F1, μιλάει για 6 δις στερλίνες (7,15 δις ευρώ) για το 35% που κατέχει η εταιρεία επενδύσεων CVC Capital Partners.

O Saward έχει πληροφορίες μέσα από το Formula One Group ότι η Apple είναι η τελευταία εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για τον αγωνιστικό θεσμό, μετά την περσινή, ανεπιβεβαίωτη ακόμα, προσφορά της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων RSE Ventures σε συνδυασμό με την Qatar Sports Investments.


Η Apple σίγουρα έχει τα μέσα για να αγοράσει την F1, όμως σε τι θα την ωφελήσει μια τέτοια κίνηση; Σε αρκετά πράγματα. Πρώτον, η F1 θα αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο προώθησης για το αυτοκίνητό της, καθώς θα κάνει τον κόσμο να δει την Apple ως εταιρεία σχετική με το αυτοκίνητο. Επίσης, μέσω της F1 η Apple θα συνάψει στενότερες σχέσεις με καθιερωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να επηρεάζει τη FIA, η οποία ελέγχει νομοθετικά και την ηλεκτρική Formula E.

Υπάρχει επίσης και το θέμα της Apple TV, που θα ανέβει σημαντικά σε τηλεθέαση αν η Apple πάρει τα δικαιώματα αναμετάδοσης των αγώνων Grand Prix F1.

Τελικά βλέπουμε ότι το ενδεχόμενο της απόκτησης των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 από την Apple δεν είναι τόσο τρελό και παράλογο όσο φαίνεται σε πρώτο άκουσμα – και η φημολογία που ξεσήκωσε ο Saward δεν αποκλείεται να έχει βάση Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ