2016-07-18 14:37:09
Φωτογραφία για ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ
Η βελτίωσή του από πέρσι το καλοκαίρι είναι... θεαματική. Ο Βασίλης Τολιόπουλος, που έκανε ρεκόρ με 29π. στη νίκη των Νέων επί της Αλβανίας (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), μιλά για τη βοήθεια που του έδωσαν Εθνική και Ολυμπιακός.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος εξελίσσεται σε έναν εκ των ηγετών της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό της Χαλκίδας. Λίγο μετά τους 29 πόντους που πέτυχε στην τρίτη νίκη της ελληνικής ομάδας, 97-35 επί της Αλβανίας, κάνοντας προσωπικό ρεκόρ με το εθνόσημο, ο 20χρονος γκαρντ μίλησε στο sport-fm.gr για τη βοήθεια που πήρε ψυχολογικά και αγωνιστικά από την Εθνική και τον Ολυμπιακό.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα είναι πανέτοιμοι στις κρίσιμες εξετάσεις της Παρασκευής και στον προημιτελικό που θα κρίνει πολλά για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στην προσπάθειά της να κερδίσει την άνοδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του νεαρού παίκτη των πρωταθλητών:


-Άνετη νίκη και ρεκόρ πόντων με την Εθνική μπροστά στο κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας σου. Καλύτερα δεν γίνεται, έτσι;

«Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για μένα. Χάρηκα πολύ που έπαιξα καλά. Το ρεκόρ είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και όλα τα παιδιά, είναι να παίξουμε καλά και στη συνέχεια, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η άνοδος».

-Πόσο ασφαλές είναι το πρώτο δείγμα γραφής της ομάδας, από τη στιγμή που νίκησε πολύ εύκολα μεν, αλλά αδύναμους αντιπάλους;

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι μικρός απέναντι σε αυτές τις ομάδες, αλλά πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πάμε 100% έτοιμοι στο νοκ άουτ θα τα καταφέρουμε».

-Η Εθνική έχει έναν κορμό εδώ και χρόνια, αλλά φέτος αναδεικνύει και νέους πρωταγωνιστές.

«Μου αρέσει πάρα πολύ η ομάδα. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Λείπουν βέβαια ο Κώστας ο Μήτογλου και ο Γιώργος Παπαγιάννης, αλλά δίνεται πλέον η ευκαιρία σε άλλα παιδιά με ταλέντο να αποδείξουν το ταλέντο τους. Το κάνουν τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

-Όλοι περιμένουν έναν δύσκολο προημιτελικό την Παρασκευή, είτε απέναντι στην Κροατία, είτε απέναντι στη Βοσνία. Το σκέφτεστε από τώρα αυτό το παιχνίδι;

«Καλό είναι να κοιτάμε πρώτα το Κόσσοβο και τη Μεγάλη Βρετανία. Να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας κι από εκεί και πέρα όποιος κι αν είναι θα τον αναλύσουμε και θα εμφανιστούμε έτοιμοι».

-Σε προσωπικό επίπεδο σε βλέπουμε βελτιωμένο και με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

«Έκανα ένα πολύ καλό τουρνουά πέρσι στο Παγκόσμιο U19 του Ηρακλείου και με βοήθησε πολύ αυτό στην ψυχολογία μου. Στον Ολυμπιακό έμαθα πολλά πράγματα από τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

-Είδαμε πως ήταν εδώ, στη Χαλκίδα, και ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Χρήστος Μαρμαρινός, για να σε παρακολουθήσει.

«Σίγουρα θέλω να παίξω καλά, να δείξω και στον Ολυμπιακό ότι είμαι ένας καλός παίκτης. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική».

-Η Χαλκίδα έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια της Εθνικής και κάθε μέρα το γήπεδο είναι γεμάτο.

«Ο κόσμος της Χαλκίδας αγαπά το μπάσκετ. Δεν έχει δοθεί στην πόλη η ευκαιρία να έχει μια ομάδα στην Α1. Ο Ίκαρος αγαπήθηκε, αλλά βρέθηκε σε μια χρονιά που δεν ήταν τόσο καλός. Πιστεύω τη νέα σεζόν με την Κύμη μπορεί να δείξει μεγάλα πράγματα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ