2016-07-19 08:04:58
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΝ ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, θα έχει σήμερα Τρίτη, 19 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν ο νέος εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου και στις 14:30, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Οικολόγων - Πράσινων, ενώ στις 15:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Εν τω μεταξύ, παρατείνεται για μια ημέρα η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου, ο οποίος αντί για thn Τετάρτη θα ψηφιστεί τελικώς την Πέμπτη το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία για την παράταση αυτή ανήκει στην κυβέρνηση, ενώ υπήρξε σχετική ενημέρωση των κομμάτων από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 


Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός, όπως είχε δρομολογηθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προέβλεπε την συζήτηση του νομοσχεδίου σε δύο συνεδριάσεις, δηλαδή σήμερα Τρίτη, στις 17:00 και αύριο Τετάρτη, από τις 10:00 το πρωί, ενώ με το νέο προγραμματισμό η συζήτηση θα μοιραστεί σε τρία απογεύματα, δηλαδή, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Την Πέμπτη, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη στις 9:30 π.μ., η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου θα ακολουθήσει. 

Όσον αφορά τον λόγο της αλλαγής αυτής, αρμόδιες πηγές της Βουλής διαβεβαίωναν ότι έγινε για να δοθεί περισσότερη άνεση στην συζήτηση αυτή και περισσότερος «χώρος και χρόνος» στους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να τοποθετηθούν επί του κομβικού νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός 5,2 ρίχτερ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός 5,2 ρίχτερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ