2024-02-27 13:10:19
Φωτογραφία για Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Φώτη Κουτσαμπάρη στην εκπομπή “εφ’ όλης της ύλης”, tv100
Ιδού γιατί φτάσαμε στην τραγωδία

Τα αποκαλυπτικά - αποκλειστικά ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φώτη Κουτσαμπάρη για τα προβλήματα και τους κινδύνους ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία δημοσιευόταν στην ιστορική εφημερίδα “Μακεδονία” για πάνω από μια δεκαπενταετία, παρουσιάστηκαν –εκτός των άλλων- το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου στην εκπομπή "Εφ όλης της ύλης" στη ΤV 100, με τον έγκριτο δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, που ήταν αφιερωμένη στον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος που ανέδειξε τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά των ελληνικών σιδηροδρόμων, συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής και με εμφανή συγκίνηση περιέγραψε ότι από τα πρώτα χρόνια του 2000 μέχρι το 2017, τα στοιχεία του ρεπορτάζ οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή θα γινόταν το κακό. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως είπε, δεν περίμενε ένα τόσο μεγάλο δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, με 57 νεκρούς. Οι φωνές για παρεμβάσεις που θα βελτίωναν την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τραίνων, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσαμπάρης, άρχισαν να εντείνονται μετά το δυστύχημα στο Άδενδρο, που στοίχισε τη ζωή 3 ανθρώπων. Μέχρι τότε, προσθέτουμε εμείς, είμαστε οι μόνοι που κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου.


Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη οι: Αλέξανδρος Τζαμπαζλής, γ.γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) και Χρήστος Κωνσταντινίδης, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος των Τεμπών, σύζυγος θύματος (τρίτος από αριστερά στη φωτογραφία. Στη φωτογραφία διακρίνονται επίσης, πρώτος αριστερά ο Βασίλης Κοντογουλίδης και δεξιά ο Φώτης Κουτσαμπάρης).

Παρενέβησαν τηλεφωνικά : Δημήτρης Πλακιάς, μέλος του συλλόγου πληγέντων, πατέρας ενός κοριτσιού που χάθηκε στο δυστύχημα, Παύλος Ασλανίδης, μέλος του συλλόγου πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών, πατέρας ενός αγοριού, θύματος, Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών ΑΠΘ. Με skype η κ. Σμαρώ Οικού, αδελφή του 28χρονου μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του (ως επιβάτης) και μέλος του συλλόγου πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Εξαιρετικό το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Σοφίας Ξανθοπούλου, που εξιστόρησε το χρονικό της τραγωδίας, όπως και η δημοσιογραφική επιμέλεια της εκπομπής, που έγινε από την ίδια.

Η εκπομπή θα αναμεταδοθεί σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 15.00’

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ