2016-07-19 21:24:07
Φωτογραφία για Κύπρος: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πληρώνουμε 212 χιλιάδες σε βουλευτές για 1,5 μήνα διακοπών!
Μπορεί επισήμως η Ολομέλεια της Βουλής να τερματίζει τις εργασίες της και οι Βουλευτές να ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν διαφοροποιούνται οι δαπάνες του κράτους για τον ενάμιση μήνα που επί της ουσίας δεν θα παράγεται κοινοβουλευτικό έργο.

Πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ θα καταβάλει συνολικά το κράτος στους 56 βουλευτές για τον ενάμιση μήνα, που ουσιαστικά  θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Πέραν του βασικού τους μισθού, οι 56 εκλελεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, θα εξακολουθούν να λαμβάνουν κονδύλια και επιδόματα που αφορούν έξοδα παραστάσεως, γραμματειακές υπηρεσίες και οδοιπορικά.

Μιλώτας με νούμερα

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από το Γενικό Λογιστήριο της  Δημοκρατίας, ο μεικτός μηνιαίος μισθός που λαμβάνει ένας βουλευτής για 12 μήνες, περιλαμβανομένου και του Αυγούστου, ανέρχεται στις  €6611,24.


Αναλυτικά, τα χρήματα που καταβάλλονται σε κάθε βουλευτή ανά μήνα (μεικτά), συμψηφίζονται ως ακολούθως:

 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ                           €3640,33

ΓΡΑΜΜ.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ                       € 1025,16

ΕΠΙΔΟΜΑ.ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ           €1708,60

ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ    €237,15

ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ      €6.611,24*

 

 

Bonus τα οδοιπορικά!

Στα χρήματα αυτά προστίθεται και ποσό €580,92  το μήνα για τα οδοιπορικά του κάθε βουλευτή, χρήματα τα οποία επίσης καταβάλλονται και τον Αύγουστο, παρά το γεγονός πρόκειται για περίοδο άδειας. Το ποσό αυτό, το οποίο είναι αφορολόγητο, καταβάλλεται από το κονδύλι της Βουλής, εξ’ ού και δεν βρισκόταν στην αναλυτική κατάσταση του Γενικού Λογιστηρίου.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ίδιο ποσό λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές, ανεξαρτήτως του αν προέρχονται από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό ή την Πάφο! «Οι υποχρεώσεις και οι μετακινήσεις των βουλευτών είναι πολλές, ανεξαρτήτως της περιοχής απ’ όπου προέρχονται ή της περιόδου», ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online,  πηγή από το χώρο της Βουλής, όταν ρωτήσαμε για ποιο λόγο ένας βουλευτής από την Πάφο λαμβάνει τα ίδια χρήματα για οδοιπορικά, με ένα βουλευτή από τη Λευκωσία, αλλά και γιατί το ποσό αυτό καταβάλλεται και τον Αύγουστο.

 

Minimum 212 χιλιάδες για 1,5 μήνα διακοπών

Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, περιλαμβανομένων και των οδοιπορικών, το κόστος το οποίο καλείται να καταβάλει το κράτος στους 56 βουλευτές για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και ολόκληρο το μήνα Αύγουστο, υπολογίζεται στις €212,240.28. Σημειώνεται ότι στο ποσό αυτό, δεν υπολογίστηκαν ο βασικός μισθός του κάθε βουλευτή και το ποσό για τις γραμματειακές του υπηρεσίες. Αναλυτικά, το άθροισμα των χρημάτων που θα καταβληθούν για περίοδο ενάμιση μήνα για ένα βουλευτή  (επίδομα παραστάσεως, τιμάριθμος παραστάσεως και οδοιπορικά) υπολογίζεται στις 3 χιλιάδες 790 ευρώ, ποσό το οποίο αν πολλαπλασιαστεί επί 56, αγγίζει τις 210 χιλιάδες 240 ευρώ.

 

Κανονικά οι εργασίες της Βουλής

Πάντως, πηγή από το χώρο του Κοινοβουλίου ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ότι ο τερματισμός των εργασιών της Ολομέλειας δεν σημαίνει και κλείσιμο της βουλής, οι εργαζόμενοι της οποίας θα συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά και τον Αύγουστο. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν αποκλείεται, αν παραστεί ανάγκη, να συγκληθούν εντός της περιόδου αυτής και κάποιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για να συζητήσουν επείγοντα νομοσχέδια.    

 

*Ο Βουλευτής λαμβάνει για τον 13o  μισθό του, ποσό ύψους €3.640,33 (δηλαδή μόνο τον βασικό)

 
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ