2016-07-20 08:41:24
Φωτογραφία για Παράτυπη προαγωγή αναισθησιολόγου – Ευγενής χορηγία της Πινδάρου
Γιατρός του δημοσίου, κουνιάδος του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ ανέβηκε βαθμίδα χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις.

Έντονες αντιδράσεις και αναστάτωση στο ιατρικό κόσμο από τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα στις προαγωγές για θέσεις διευθυντών και βοηθών διευθυντών κλινικών, ιδιαίτερα των αναισθησιολόγων του δημόσιου.

Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνεται το επιεικώς απαράδεκτο φαινόμενο, όπου γίνονται προαγωγές παρόλη την τεράστια διαφορά τόσο σε αρχαιότητα όσο και σε προσόντα, με αποτέλεσμα να προάγονται άτομα κατά δέκα χρόνια νεότερα σε εμπειρία και διαθέτοντας τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται από το Σχέδιο Υπηρεσίας, ενώ άλλα άτομα έχουν υπέρτερα προσόντα.

Παρόμοιες μεθοδεύσεις έγιναν και σε προηγούμενες προαγωγές για τους παιδοχειρουργούς, όπου η ΕΔΥ αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις προαγωγές μετά από επιστολή δικηγόρων άμεσα ενδιαφερομένων γιατρών.


Δυστυχώς, ετσιθελικά, τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα Συγκεκριμένα, στις προαγωγές των αναισθησιολόγων προήχθησαν τρία άτομα. Το ένα εκ των τριών ατόμων – γιατρών που προήχθη στη θέση του Βοηθού Διευθυντή, ο Δρ. Ορθοδόξου που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, είναι κουνιάδος του κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, Αναπληρωτή Προέδρου και Ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η προαγωγή δόθηκε μετά βαΐων και κλάδων, παρόλο ότι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση προσφυγής δεν μπορεί να σταθεί.

Ο λόγος; Είναι κατά δέκα χρόνια νεότερος σε εμπειρία από τους άλλους αναισθησιολόγους που διεκδικούσαν την επίμαχη προαγωγή!

Η όλη προσπάθεια είναι να διαλύσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια με το να ενσπείρουν τη διχόνοια και την απογοήτευση μεταξύ των γιατρών ακόμα και μέσω του τρόπου προαγωγής στα διάφορα τμήματα.

Επί του προκειμένου θα επανέλθω στην επόμενη έκδοση της εφημερίδας "24", όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης και της δομής των τμημάτων, καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται για διάλυση τους από πλευράς κυβέρνησης, τεκμηριώνοντας με συγκεκριμενα ονόματα και περιπτώσεις.

Ποιοί προήχθηκαν παράτυπα;

Ποιών γιατρών ανακαλέστηκε η προαγωγή και για ποιο λόγο;

Μια τεκμηριωμένη έρευνα που θα φέρει στο φως πολλές άγνωστες πτυχές του κεφαλαίου "Υγεία" σε σχέση με παράτυπες προαγωγές μετά από παρέμβαση κομματικών στελεχών.

Αδιανόητο φυσικά να μην καυτηριαστεί ο απαθέστατος ρόλος της ΠΑΣΥΚΙ που ποσώς αντιδρά.

Κατά τα άλλα θέλουμε αυτονόμηση, στραβάρα μας…
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ