2016-07-20 08:53:05
Φωτογραφία για «Σαρώνει» η εφορία τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Και απλήρωτοι και φορολογημένοι
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Ανάστατοι είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά τα σημειώματα της εφορίας, καθώς καλούνται να πληρώσουν εφορία ακόμη και για χρήματα που δεν εισέπραξαν.

Στο πόδι είναι τις τελευταίες ημέρες οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς διαπίστωσαν στην πράξη πια, ότι θα πρέπει να καταβάλουν υψηλά ποσά ως φορολογία εισοδήματος για χρήματα όμως που δεν εισέπραξαν ποτέ από τον Οργανισμό.

Ειδικότερα κατά την περσινή χρονιά ο ΕΟΠΥΥ παρακράτησε περίπου έξι μήνες από τα χρήματα που επρόκειτο να καταβάλει στους γιατρούς για επισκέψεις ή εξετάσεις που πραγματοποίησαν σε ασφαλισμένους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το περιβόητο rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) και το claw back (αυτόματη επιστροφή χρημάτων με την υπέρβαση του προϋπολογισμού) που παρακρατήθηκαν από τα χρήματα των γιατρών.

Όμως η φορολογία προκύπτει από τιμολόγια που κόπηκαν και όχι από αυτά πουεξοφλήθηκαν. Αποτέλεσμα είναι να πρέπει τώρα οι γιατροί να πληρώσουν τα …σπασμένα.

Παρότι στο παρελθόν είχε ζητηθεί εξαίρεση για τις περιπτώσεις αυτές, τελικώς οι γιατροί δεν τη γλίτωσαν.

Αναμένονται πάντως επίσημες αντιδράσεις τόσο από την Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥόσο και από Ιατρικούς Συλλόγους.

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες δε σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας πολλών γιατρών σε Συλλόγους, προκειμένου να υπάρξουν αντιδράσεις για το θέμα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ