2016-07-20 13:54:50
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Η επανένωση της πατρίδας μας ελάχιστη τιμή προς όσους έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται
Υποχρέωση όλων σήμερα, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς όσους έδωσαν τις ζωές τους, ή και όσους αγνοούνται ακόμα, είναι, μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση, να απαντήσουμε, σαν τιμή, με την απελευθέρωση, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την επανένωση της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη το πρωί στο τρισάγιο και την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες, κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

"Σαράντα δύο χρόνια χωρίς η λήθη να αντικαθιστά τη μνήμη. Μια μαύρη μέρα οπωσδήποτε για την πατρίδα μας, μια μέρα που σημαδεύτηκε από την προδοσία της χούντας και την εισβολή της Τουρκίας", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό `Αμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη.

Πρόσθεσε πως "υποχρέωση όλων σήμερα, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς όσους έδωσαν τις ζωές τους, ή και όσους αγνοούνται ακόμα, είναι, μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση, να απαντήσουμε, σαν τιμή, με την απελευθέρωση , την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την επανένωση της πατρίδας μας".


Στην τελετή παρέστησαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλοι επίσημοι της Πολιτείας, της Εκκλησίας, του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και δεκάδες συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε προσκλητήριο πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου, τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλο, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων από τον Β` Αντιπρόεδρό της, Γιώργο Βαρεμένο, από εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, οργανώσεις, συνδέσμους κ.α

Ακολούθως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού `Υμνου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ