2016-07-21 06:35:07
Φωτογραφία για Συνάντηση ΛΑ.Ε. με HDP Τουρκίας και δηλώσεις Παν. Λαφαζανη
Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Τουρκίας HDP, η οποία αποτελείτο από τον... Γιουσούφ Οζντερίμ εκπρόσωπο του HDP στην Ελλάδα και τον Ισμέτ Κουρτ από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν στην Αθήνα.

Στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. συμμετείχαν ο Δημ. Σαραφιανός και ο Παναγ. Σωτήρης μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., ο Κώστας Ήσυχος μέλος του Π.Σ. και οι Γιάννης Ραχιώτης, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Ραχιώτης και Δημ. Σπάθας.

Οι δύο αντιπροσωπίες αντάλλαξαν απόψεις για τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία, το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα και την πορεία της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν μετά από αυτό.

Ειδικότερα η αντιπροσωπεία του HDP εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις της για τον χαρακτήρα και το ρόλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδίκασε.


Η αντιπροσωπεία του HDP ενημέρωσε, επίσης, για τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα, εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της και την αντίθεση της στον εντεινόμενο αυταρχισμό του αντιδημοκρατικού καθεστώτος που επιδιώκει να οικοδομήσει ο Ερντογάν.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του HDP υπογράμμισε ότι το κόμμα θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες του στο επόμενο διάστημα για την ενότητα των λαών της Τουρκίας στον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της.

-------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “8”. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμιά ταλάντευση ή τακτική βλέποντας και κάνοντας, καταδικάσαμε απερίφραστα το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία και τους εμπνευστές του και εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για την αποτυχία του.

Με βαθιά ανησυχία, όμως, βλέπουμε την κυβέρνηση Ερντογάν να αξιοποιεί το πραξικόπημα ως ευκαιρία και πρόσχημα όχι για να προχωρήσει τον αναγκαίο και ανεκπλήρωτο εκδημοκρατισμό της Τουρκίας αλλά για να οικοδομήσει ένα ακόμα πιο σκληρό αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς και να επιβάλει ένα προγκρόμ αυθαίρετων διώξεων και συλλήψεων που επιχειρούν να πνίξουν δικαιώματα, εγγυήσεις και ελευθερίες του Τουρκικού λαού και να σκορπίσουν στην γείτονα την τρομοκρατία και τον φόβο.

Εκφράζουμε αυτήν την ώρα την αμέριστη και βαθιά αγωνιστική αλληλεγγύη μας στο HDP, σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Τουρκία και σε όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις του τούρκικού λαού. Πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι δυνάμεις με την ενότητα και τον αγώνα τους μπορούν να αντιπαλέψουν αποτελεσματικά τον αυταρχισμό και την ισλαμοκρατία και να αναδείξουν ένα καινούργιο δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσωπο για την Τουρκία που θα προασπίζει την ειρήνη στην περιοχή, μακριά από κάθε μορφής επεμβάσεις και επιθετικές ενέργειες και θα σέβεται πλήρως τις αρχές του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά πως η ΕΕ δεν μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη δημοκρατία σε καμιά χώρα, πολύ περισσότερο που η ΕΕ αυταρχοποιείται και η ίδια, ενώ περιορίζει και ακυρώνει τη δημοκρατία και στα κράτη μέλη της, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη λιτότητα, τα συμφέροντα των πολυεθνικών, του χρηματιστικού κεφαλαίου και τις γεωστρατηγικές ιμπεριαλιστικές σκοπιμότητες στο πλαίσιο και του ΝΑΤΟ.

Οι τραγικές εξελίξεις στην Τουρκία, μαζί με τις πολεμικές περιπέτειες στις ζώνες της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής καταδεικνύουν ακόμα περισσότερο ότι η δημοκρατία στην περιοχή μας και την Ευρώπη περνάει μέσα από την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ευρωζώνης και της δεσποτικής ΕΕ, ενώ για τη χώρα μας γίνεται επιτακτική ανάγκη το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και η απειθαρχία στο νεοφιλελευθερισμό και τους εξωτερικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, ως όρος και για μια νέα πολυδιάστατη πολιτική με ενεργό φιλειρηνικό και σταθεροποιητικό ρόλο στη περιοχή μας”.

Τέλος ο Παναγ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στους “8” τούρκους στρατιωτικούς που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας, τόνισε:

“Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει απέναντι στους “8” τούρκους στρατιωτικούς πλήρως και στο ακέραιο όλες τις προβλέψεις και εγγυήσεις που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο και η εθνική νομοθεσία.

Η Ελλάδα μπορεί να κατάντησε από τις μνημονιακές δυνάμεις ένα νεοαποικιακό πειραματόζωο λιτότητας, δεν είναι δυνατόν όμως να φτάνει στο σημείο να αποδέχεται απειλές και πιέσεις στο θέμα των “8” από την πλευρά της Τουρκίας σαν αυτές που ωμά διατύπωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ