2016-07-21 23:50:31
Φωτογραφία για Ο καταζητούμενος φονιάς του Σολωμού  Σολωμού, Κενάν Ακίν δίπλα σε Ερντογάν και Νταβούτογλου
20 χρόνια έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία του νεαρού Τάσου Ισαάκ και δύο μέρες αργότερα από αυτή του Σολωμού Σολωμού Ο Τάσος Ισαάκ πρώτος έπεφτε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα των Γκρίζων Λύκων κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, και λίγες μέρες μετά ο Σολωμός Σολωμού κρεμόταν από τον ιστό καθώς δεχόταν τα πυρά των Τούρκων αξιωματικών. Η εικόνα του άψυχου Σολωμού να πέφτει αιμόφυρτος από τον ιστό, στην προσπάθειά του να υποστείλει την τουρκική σημαία, με το τσιγάρο στο στόμα, συγκλόνισε και συγκλονίζει μέχρι σήμερα, ενώ δεν άργησε να μετατραπεί σε σύμβολο αγωνιστικότητας.

Τόσα χρόνια μετά και παρά τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί οι δολοφόνοι τους μένουν προκλητικά ελεύθεροι, κανένας δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε λογοδοτήσει για τον θάνατο αυτών των σύγχρονων ηρώων του Ελληνισμού που έχασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας. Μάλιστα, πριν από έξι χρόνια, ο Κενάν Ακίν, που σκότωσε τον Σολωμό Σολωμού, όχι μόνο έδωσε συνέντευξη ως ήρωας αλλά δήλωσε αμετανόητος, ξεκαθαρίζοντας πως θα ξαναπυροβολούσε το παλικάρι. 


Το 2015 ο Κενάν Ακίν, αποδεικνύεται πως όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά θεωρείται σημαίνον πρόσωπο, καθώς παραβρέθηκε στην εκδήλωση για το έργο μεταφοράς νερού από την Μερσίνα και στάθηκε στην εξέδρα που στήθηκε για τα εγκαίνια αγωγού νερού στα Κατεχόμενα, δίπλα στον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που σήμερα ως άλλος εθνοσωτήρας μετά το πραξικόπημα εναντίον του έχει προχωρήσει σε μια πρωτοφανή επιχείρηση «εκκαθάρισης» του κρατικού μηχανισμού. Ως αποτέλεσμα αυτής της « εξυγίανσης» ο Τούρκος Πρόεδρος έχει απομακρύνει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτικών, δικαστικών και δημοσίων υπαλλήλων κρατώντας ωστόσο απ’ ότι φαίνεται δίπλα του, δίχως ντροπή, δολοφόνους για τους οποίους εκκρεμούν διεθνή εντάλματα συλλήψεων.

Ο Βουλευτής Β Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε:

«Επειδή για μερικούς, ανώτερες ιδέες όπως η Πατρίδα, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα για εμάς όμως σημαίνουν τα πάντα, ζητώ την άμεση έκδοση όλων τον δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί να ανέχεται την προκλητική στάση των Τούρκων και του Τούρκου Πρέσβη, ο οποίος μας κουνά το δάχτυλο για τη στάση της κυβέρνησης στην έκδοση των 8 αξιωματικών, ζητώντας την επιστροφή τους για να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ενώ 20 χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των 2 Κύπριων ηρώων και αντιθέτως τους δίνουν βήμα στην τηλεόραση για συνεντεύξεις και τους προσκαλούν σε επίσημες εκδηλώσεις ως τιμώμενα πρόσωπα.

Ας μην ξεχνάμε πως στις 24 Ιουνίου του 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ και συγκεκριμένα για την παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο τους.

Μόνο μια μπορεί να είναι η πράξη της Τουρκίας προς επιβεβαίωση της σχέσης της με τη διεθνή νομιμότητα.

Να εκτελεσθεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού άμεσα»!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ K. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ