2016-07-22 04:46:07
Φωτογραφία για Ο.Ε.Χ.Β.Ε.: «Απόφαση νέας Απεργίας στον κλάδο των Λιπασμάτων»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21/7/2016 και ώρα 8.00 π. μ. συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας με μοναδικό θέμα... «Απόφαση νέας Απεργίας στον κλάδο των Λιπασμάτων».

Εκτιμώντας θετικά το Πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας που ανεπιφύλακτα τάσσεται με τις θέσεις του Σωματείου, που τρεις μήνες τώρα οι 200 εργαζόμενοι μάχονται για να επικρατήσει η λογική απέναντι στην επιχειρηματική ασυδοσία και την πλήρη εξαφάνιση κάθε εργατικού δικαιώματος που απαιτεί ο εργοδότης.

Κύριε Λαυρεντιάδη δε θα λυγίσουν οι εργαζόμενοι.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πιο δυνατή απ’ ότι εσείς νομίζετε.

Αλήθεια ποιός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη δικαιοσύνη σε βάρος του κόσμου της εργασίας; Ο καταδικασμένος και κατηγορούμενος για κακουργήματα !!! Αυτός που του έχει απαγορευτεί με διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Εγκληματικής Δραστηριότητας και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας κάθε μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου διότι αποκτήθηκαν με εγκληματικές ενέργειες !!!


Αυτός που παραβιάζει αναμφισβήτητα δικαιώματα των εργαζομένων, δημιουργεί εικονικές εταιρείες φαντάσματα μόνο και μόνο για να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη που αυτός συσσώρευσε στην εταιρεία, αυτός που χρησιμοποιεί τους Νόμους κατά το δοκούν και υποβάλλει με δόλο ψευδής μηνύσεις με μοναδικό σκοπό να απολύσει τους εργαζόμενούς του αζημίως.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι προσπάθειες της εργοδοσίας στα Λιπάσματα Καβάλας έχουν ένα και μοναδικό στόχο να μετατρέψουν το σύνολο των εργαζομένων σε εργολαβικούς – εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας.

Απαιτεί την οικειοθελή παραίτηση με ταυτόχρονη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε ορισμένου !!!

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η πάλη των εργαζομένων στοχεύει στο να ακυρώσουν την ακραία αυτή μορφή σχέσης εργασίας που με απέραντο θράσος απαιτεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Λαυρεντιάδης.

Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Συνεχίζουν το δρόμο της τρομοκρατίας και ενώ οι παρανομίες τους είναι άνευ προηγουμένου, επικαλούνται το Νόμο !!!

Μόλις χθες προχώρησαν σε δώδεκα (12) ακόμη απολύσεις κάνοντας τον συνολικό αριθμό σαράντα πέντε (45), χωρίς να τους καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας.

Οδηγούν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια με ψευδής μηνύσεις, που στόχο έχουν την μη καταβολή αποζημίωσης καθώς και την οικονομική τους εξόντωση.

Συνεχίζουν να γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα τις θέσεις του Υπουργείου, την κυβέρνηση, τους Νόμους και τη δικαιοσύνη.

Προκαλούν το κοινό αίσθημα, προσβάλουν τους εργαζόμενους αδιαφορώντας για την κοινή λογική προβάλλοντας ως μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους συμφέρον.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

Για να ακυρώσουμε αυτά τα σχέδια, για να είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα, για να σταματήσουμε την ακραία εργοδοτική ασυδοσία, για να προστατέψουμε την κοινή λογική, για να έχουμε ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, για να προστατέψουμε την υγιή επιχειρηματικότητα ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/7/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 π.μ. ΣΕ 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στον κλάδο των Λιπασμάτων.

Για να λήξει η απεργία που σήμερα αποφασίσαμε πρέπει οι 200 εργαζόμενοι, που για τρεις μήνες βρίσκονται στον δρόμο, να επιστρέψουν περήφανοι στην εργασία τους. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα με αυτοθυσία σε δύσκολες συνθήκες εργασίας έμαθαν να παράγουν λίπασμα στηρίζοντας την Εθνική, Αγροτική και Τοπική οικονομία.

Εδώ και τρεις μήνες το εργοστάσιο στην ουσία είναι κλειστό, παραγωγή λιπάσματος δεν υπάρχει , παρά την προσπάθεια του εργοδότη να εμφανίσει το αντίθετο.

Προσπαθούν να φέρουν, από όλη την Ελλάδα, εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς κανείς δεν ανταποκρίνεται, ρίχνοντας στο κενό τη μεθόδευση του εργοδότη να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με νέες προσλήψεις δύο – τριών μηνών.

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που τη μια μέρα προσλήφθηκαν και την επόμενη αποχώρησαν αρνούμενοι να παίξουν αυτό το ρόλο.

Σήμερα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο καθένας πρέπει να επιλέξει ή με τον Λαυρεντιάδη …. ή με τους εργαζόμενους. Κανένας δεν είναι ανεύθυνος στην επιλογή του. Η προσωπική μας επιλογή είναι αυτή που θα μας συνοδεύει.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα έναντι της ασυδοσίας, η κοινή λογική έναντι της παραλογίας.

Η ευθύνη για ότι επακολουθήσει δεν θα ανήκει στους εργάτες του μόχθου αλλά σε όσους παρακολουθούν ως θεατές το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στα Λιπάσματα Καβάλας.

Καλούμε τα Σωματεία- μέλη μας, το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους των Λιπασμάτων Καβάλας.

Η πλήρης εργολαβοποίηση της εργασίας, μας αφορά όλους, και υποχρεούμαστε όλοι μαζί να τη σταματήσουμε.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο Σωματείο, στηρίζοντας τον καθημερινό τους αγώνα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ