2016-07-22 12:34:38
Φωτογραφία για ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ Ν' ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Κάλεσμα στην Αθήνα να απελάσει του οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε άμεση έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία. Όπως είπε, το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν μπορεί να πάρει χρόνια, αλλά αν είναι κανείς αποφασιστικός μπορεί να τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Άγκυρα ως γνωστόν, κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν πως είναι ο ιθύνων νους της απόπειρας πραξικοπήματος. Η Ουάσιγκτον έχει πει ότι η Τουρκία πρέπει να παράσχει σαφείς αποδείξεις για ενδεχόμενη εμπλοκή του Τούρκου ιεροκήρυκα στο πραξικόπημα και οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η διαδικασία έκδοσης μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Ο  Γκιουλέν από την πλευρά του καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. 

Το ζήτημα εάν η Τουρκία θα επαναφέρει ή όχι τη θανατική ποινή θα καθοριστεί από τον τουρκικό νομικό πολιτισμό και όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέσης της, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, την Παρασκευή,


με δήλωσή του στο δίκτυο CNN Turk. Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2004, στο πλαίσιο της προσπάθειας εναρμόνισης της χώρας με τη νομοθεσία της Ε.Ε.. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ότι πιθανόν να υπάρξει επαναφορά της, καθώς αυτό αποτελεί λαϊκό αίτημα μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν ξεκαθαρίσει ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σημάνει το τέλος κάθε ενταξιακής διαπραγμάτευσης με την Τουρκία.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ