2016-07-22 16:24:06
Φωτογραφία για Τα ωραιότερα λόγια που έχουν ακουστεί σε τραγούδια
Υπάρχουν μερικά τραγούδια που μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας, είτε γιατί ταιριάζουν στη μουσική μας νοοτροπία είτε γιατί έχουν κάτι ξεχωριστό που μας ώθησε να τα αποθηκεύσουμε εκεί. Ένας ακόμα λόγος, διακριτός και λίγο πιο συνηθισμένος για μερικούς, είναι γιατί μας τράβηξαν οι στίχοι αυτών των τραγουδιών και αυτό που εκφράζουν. Μερικοί από αυτούς είναι γραμμένοι παρακάτω, άλλοι γνωστοί και διαχρονικοί, άλλοι πιο διακριτικοί και ψαγμένοι, όλοι όμως υπέροχοι και άκρως εκφραστικοί.

Stairway to heaven (Led Zep... yes there are two paths you can go by, but in the long run there is still time to change the road you’re on: ουσιαστικά εκφράζει την κάθε επιλογή που κάνουμε, λέγοντας ότι δεν είναι δεδομένη και ότι πάντα θα υπάρχει χρόνος να την αλλάξουμε μελλοντικά.

Fix you... lights will guide you home and ignite your bones: μιλάει για το γεγονός ότι τελικά μέσω διαφόρων μέσων ή συνηθειών θα κατευθυνθούμε εκεί που επιθυμούμε.


Beautiful... you are beautiful no matter what they say, world can’t bring you down: μυεί τον ακροατή να πιστέψει στον εαυτό του και να πάψει να ακούει τον περίγυρό του.

Its my life... it’s my life and it’s now or never, I ain’t gonna live forever: το πλέον κλασσικό κομμάτι. Όποιες εκφράσεις και να βγάλουν, αυτή δεν φεύγει από το μυαλό. Γιατί είναι μία η ζωή και είναι τώρα, ούτε χτες, ούτε ξέρετε αν θα είναι και αύριο.

Knockings on heaven door... Mama, put my guns in the ground

I can't shoot them anymore: στίχος γεμάτος νόημα. Εκφράζει την βιαιότητα και την άδικη κατάληξη του πολέμου, από όλες και για όλες τις πλευρές.

Dont worry be happy... In every life we have some trouble

But when you worry, you make it double: ο τίτλος ο ίδιος αποτελεί τον πιο χαλαρωτικό στίχο, αλλά μέχρι το ρεφραίν διακρίνεται μία πολύ καλή συμβουλή. Θέλει να δείξει ότι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε γιατί, έτσι, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

Try... where there is a flame someone’s bound to get burnt, but just because it burn doesn’t mean you gonna die, you gotta get up and try. Ο απόλυτος στίχος για να ενθαρρύνει κάποιον να συνεχίσει την προσπάθειά του και να μην τα παρατήσει. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες, πάντα όμως θα τις ξεπερνάμε!

As long it’s not about love... But I must keep my heart from my mind, lay beside me now and tell me lies, as long as it's not about love: αυτοί οι στίχοι εκφράζουν την δυσκολία που έχουμε στο να διαχωρίζουμε/ενώνουμε τον έρωτα από/με τη λογική, καθώς και τη λεπτή γραμμή που δείχνει αν και τι είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε και μέχρι ποιο σημείο όταν αγαπάμε, χωρίς τελικά να πληγωνόμαστε.

Όλα τα τραγούδια και οι στίχοι που έχουν γραφτεί είναι ξεχωριστής σημασίας για τον καθένα, ανάλογα με τον χαρακτήρα του και την επιρροή που ασκεί το τραγούδι σε εκείνον. Να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι στίχοι έχουν να δώσουν ένα συγκεκριμένο νόημα στον ακροατή τους και ότι οι παραπάνω επιλέχτηκαν μετά από έρευνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ