2016-07-22 22:12:17
Φωτογραφία για ΣΟΥΜ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ο Ισραηλινός πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιτζάκ Σουμ, μίλησε στο gazzetta.gr για την κόντρα του Ολυμπιακού με τη Χάποελ Μπερ Σεβά και άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για την πρόκριση!

Αναλυτικά Ο Σουμ, ναι μεν παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, αλλά έχοντας να παρουσιάσει παραδείγματα ομάδων που ήταν αουτσάιντερ κι έκαναν τις εκπλήξεις, αρνήθηκε να δώσει στους ερυθρόλευκους τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα η Χάποελ... Με τεχνική, με καλούς παίκτες, με κόσμο που τη στηρίζει θερμά και τη βοήθησε πολύ φέτος για να πάρει το πρωτάθλημα. Το νέο της γήπεδο της δίνει τρομερή δύναμη είναι η αλήθεια...» είπε αρχικά ο Σουμ και συνέχισε, σχολιάζοντας:

«Πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να φανεί πολύ επικίνδυνη στο γήπεδο. Σε δύο παιχνίδια, όλα είναι πιθανά, όλα μπορούν να γίνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένη εκτίμηση.


Άλλωστε έχουμε δει πολλές φορές ότι ακόμα κι όταν μια ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ξεκάθαρο φαβορί, δεν επιβεβαιώνεται μέσα στο γήπεδο».

Αυτό που κάνει τον 67χρονο προπονητή να μην εκφράζεται με σιγουριά για την πιθανή επιτυχία του Ολυμπιακού, είναι οι αναμνήσεις που έχει εκείνος από τις δύο κόντρες με τους ερυθρόλευκους το 2002, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μακάμπι Χάιφα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ισλανδία του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...

«Θυμηθείτε όταν ήμουν στη Μακάμπι Χάιφα και αντιμετωπίσαμε εμείς τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002-2003 στο Τσάμπιονς Λιγκ, που νικήσαμε εντός έδρας και στην Ελλάδα είχαμε ισοπαλία.

Σκεφτείτε επίσης την Ισλανδία και ό,σα έκανε στο φετινό Euro 2016. Ουδείς το περίμενε αυτό, οπότε δεν μπορούμε και ν' αποκλείσουμε να κάνει κάτι καλό αυτή τη στιγμή η Χάποελ.

Ναι, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τη Χάποελ αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Είναι ανώτερος και είναι μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Και στην Ελλάδα κατακτά συνεχώς το πρωτάθλημα γιατί έχει καλύτερη ομάδα, έχει χρήματα να κάνει καλές μεταγραφές και να πάρει ονόματα και στη θεωρία είναι καλύτερος. Αλλά μόνο στη θεωρία, γιατί στο γήπεδο επαναλαμβάνω ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν και τα παραδείγματα που έχουμε από το ποδόσφαιρο είναι αυτά που με κάνουν να το υποστηρίζω αυτό και να τ' αφήνω όλα ανοιχτά για τα δύο ματς.

Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο για την ελληνική ομάδα. Αυτό είναι δεδομένο. Η Χάποελ είναι δυνατή και τεχνική ομάδα και θα θέλει να κάνει κάτι πολύ καλό στην πρώτη της παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Όσο για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στο παιχνίδι του Ισραήλ, καθώς το νέο γήπεδο της Χάποελ Μπερ Σεβά βρίσκεται στην έρημο (!), ο Σουμ ήταν ξεκάθαρος:

«Ο καιρός δεν είναι ... αβαντάζ για τους Ισραηλινούς. Ποδοσφαιριστές είναι κι αυτοί, αν κάνει πολλή ζέστη, θα τους επηρεάσει όπως επηρεάζει και όλους τους υπόλοιπους. Θα είναι το ίδιο μεγάλη η δυσκολία για τις δύο ομάδες, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, όσο κι αν θεωρεί κάποιος ότι είναι πιο εύκολο για εμάς εδώ και ότι μπορεί να το έχουμε συνηθίσει...».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ