2016-07-23 04:52:12
Φωτογραφία για Ταλαιπωρία ασθενών στο νοσοκομείο Λάρνακας
Δυσφορία σε πολλούς ασθενείς καθημερινά προκαλεί και στο νοσοκομείο Λάρνακας η απόφαση των κυβερνητικών ιατρών στα Εξωτερικά Ιατρεία (στο παλιό νοσοκομείο) να εξυπηρετούν μόνο από 30 ασθενείς ο καθένας ημερησίως, σύμφωνα με τις οδηγίες της συντεχνίας τους.

Η απόφαση επηρεάζει την παροχή υπηρεσιών οδοντιατρικής και δερματολογίας. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ασθενείς να προσέρχονται ακόμα και στις 11:30 το πρωί για να εγγραφούν για εξέταση σε κάποιον από τους δυο κλάδους, αλλά να πληροφορούνται ότι οι εγγραφές για εκείνη τη μέρα έχουν «κλείσει» και θα πρέπει να προσέλθουν άλλη μέρα.

Σύμφωνα με πολίτες με τους οποίους συνομίλησε χθες ο «Φ» έξω από το παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας, η εξέλιξη ταλαιπωρεί αφάνταστα το κοινό, ειδικά ηλικιωμένους και άτομα που προέρχονται από την ύπαιθρο και την Ορεινή Λάρνακας, οι οποίοι καταφέρνουν -συχνά με τη χρήση λεωφορείων- να φτάσουν μέχρι τις 11-11:30 στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατορθώνουν να εγγραφούν σε οδοντίατρο ή δερματολόγο.

Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας είναι όπως οι γιατροί εξετάζουν ασθενείς από το πρωί που αναλαμβάνουν τη βάρδια τους μέχρι τις 3 το απόγευμα που αυτή λήγει, όπως λέχθηκε στον βουλευτή Γιώργο Κάρουλα που επιχείρησε παρέμβαση προς το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι οι κλάδοι Οδοντιατρικής και Δερματολογίας εξυπηρετούν το κοινό με εγγραφή επί τόπου και όχι με ραντεβού εκ των προτέρων όπως οι υπόλοιποι κλάδοι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ