2016-07-26 00:33:06
Φωτογραφία για Συλλούρης για Κυπριακό: Προέχει η προσπάθεια για συνεννόηση και συνεργασία στα θέματα αρχής
Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης σχολίασε τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αυτούσια η δήλωση του Προέχει η προσπάθεια για συνεννόηση και συνεργασία σε πρακτικό αποτέλεσμα στην προώθηση των θεμάτων αρχής του Κυπριακού ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης μετά την συνάντηση με τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες της επαρχίας Κερύνειας κατά την οποία παρέλαβε το ψήφισμα που ενέκριναν την Παρασκευή στην αντικατοχική εκδήλωση.

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία των κατεχομένων δήμων της Επαρχίας Κερύνειας, με την Ένωση Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας και τα οργανωμένα σύνολα της Επαρχίας, ο Όμιλος Γυναικών Κερύνειας και τα προσφυγικά σωματεία “Η Λάπηθος” και “Ο Καραβάς” είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση, με τον Πρόεδρο της Βουλής κατά την οποία επιδόθηκε το ψήφισμα που εκδόθηκε στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας την περασμένη Παρασκευή, στην αντικατοχική εκδήλωση.


Πρόσθεσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση στο εθνικό θέμα και άλλα θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο.

Περαιτέρω ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής και εξέφρασε την προσδοκία ότι στο μέλλον θα υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία για προώθηση των προσφυγικών θεμάτων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι παρέλαβε το ψήφισμα το οποίο θα μελετήσει και θα απαντήσει γραπτώς.

Σημείωσε περαιτέρω ότι “αυτό που προέχει για εμάς, δεν είναι να γνωρίσουμε σήμερα το Κυπριακό, ή τις παραμέτρους του, ή τα προβλήματα των προσφύγων, αλλά η προσπάθεια, η συνεννόηση και η συνεργασία για ένα πρακτικό αποτέλεσμα προώθησης των θεμάτων αρχής του Κυπριακού, ώστε να καταλήξουμε σε μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος”.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ