2016-07-26 17:33:16
Φωτογραφία για «Λουκέτα» φάντασμα σε περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις
«Λουκέτα» φάντασμα σε περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις αποκαλύπτει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, οι οποίες ενώ έχουν αναστείλει την δραστηριότητά τους τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν καταγραφεί επίσημα ως ανενεργές.

Ο λόγος που οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν προσμετρηθεί στις  επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους στα χρόνια της κρίσης, είναι πως δεν υπήρχε το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΚ πάνω από 100.000 επιχειρήσεις βρίσκονται «εγκλωβισμένες» του ΓΕΜΗ και του TAXIS. Πρόκειται για αδρανείς επιχειρήσεις για τις οποίες αναζητείται τρόπος ώστε να ολοκληρωθεί η διαγραφή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι επιχειρήσεις αυτές καλούνται να πληρώνουν διάφορα παράβολα και τέλη για ισολογισμούς, για επιμελητήρια κλπ, τη στιγμή που είναι ήδη ανενεργές ενώ σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις αυτές εξετάζεται και η αλλαγή σχετικής εγκυκλίου του 2015.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχολιάζοντας γενικότερα το ισοζύγιο σύστασης και διαγραφής εταιρειών αποδίδει την εξέλιξη των διαγραφών στην κινητικότητα με νομική μορφή με δεδομένο ότι στις ατομικές επιχειρήσεις υπάρχει αυξημένη προσωρινότητα, όπως για παράδειγμα τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, καθώς και περιορισμένη υποχρέωση εγγραφής-διαγραφής στο ΓΕΜΗ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ