2016-07-27 20:06:10
Φωτογραφία για Χιλιάδες λίτρα διαβρωτικών και οξειδωτικών στο φορτίο που κατασχέθηκε από τους λιμενικούς
Ο 58χρονος οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Φορτηγό με επικίνδυνα τοξικά στο πλοίο της γραμμής !

Αναλυτική περιγραφή του επικίνδυνου φορτίου που, όπως αποκάλυψε το Cretalive, εντοπίστηκε να μεταφέρει φορτηγό αυτοκίνητο με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 58χρονος οδηγός του οχήματος κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. “Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά των κοινωφελών εγκαταστάσεων”.

Συγκεκριμένα, στον έλεγχο που διενεργήθηκε ο ανωτέρω κατελήφθη να μεταφέρει: τρεις (03) παλετοδεξαμενές των χιλίων λίτρων (1000 lt) εκάστη,   με υποχλωριώδες νάτριο σε υγρή μορφή που ανήκει στην κλάση 8  “Διαβρωτικά είδη” του Π.Δ. 405/96,  μία παλέτα, με δεκαοκτώ (18) συσκευασίες των πενήντα κιλών (50kg) εκάστη τριχλωροισοκυανουρικού οξέος συνολικού βάρους εννιακοσίων κιλών (900kg) και δύο (02) παλέτες με δέκα οκτώ (18) συσκευασίες των πενήντα κιλών (50kg) εκάστη συνολικού βάρους χίλια οκτακόσια κιλά (1800kg) τριχλωροισοκυανουρικού οξέος, που ανήκει στην κλάση 5.1 “Οξειδωτικά είδη” του Π.Δ. 405/96.

Σύμφωνα με το  Π.Δ. 405/96 “Κανονισμός φόρτωσης, εκφόρτωσης, διακίνησης και παραμονής επικίνδυνων ειδών σε λιμένες και μεταφορά αυτών δια θαλάσσης” η μεταφορά των ανωτέρω ειδών με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία απαγορεύεται.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ