2016-07-27 23:18:12
Φωτογραφία για Παγκόσμιο ΣΟΚ με τη σφαγή του ιερέα μέσα στην Εκκλησία: Τα ξένα μέσα μιλάνε για πόλεμο θρησκειών
Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τη χθεσινή σφαγή στην εκκλησία Σεν Ετιέν ντι Ρουβρέ κοντά στη Ρουέν της Νορμανδίας με τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων να καταδικάζουν την ποταπή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε ιερό χώρο απεικονίζοντας τον άτυχο ιερέα που θυσιάστηκε στην εκκλησία του από δύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους.

«Δολοφονήθηκε από τους βάρβαρους», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», «Μαρτύρησε» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Le Parisien» με την «Liberation» να δίνει θάρρος στον γαλλικό λαό γράφοντας: «Μην υποχωρείτε». «Αντιμέτωποι με το κακό», αναφέρει η εφημερίδα «La Croix» απεικονίζοντας τον ιερέα που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην εκκλησία του.

Ο διεθνής Τύπος αδυνατεί να πιστέψει πώς οι δύο νεαροί άνδρες υπό το φως της ημέρας σφαγίασαν έναν γηραιό ιερέα μπροστά στα μάτια των πιστών ενώ πολλά δημοσιεύματα αναπαράγουν δηλώσεις Γάλλων πολιτικών κάνοντας λόγο για έναν «πόλεμο θρησκειών».


Η καθολική εκκλησία θρηνεί, όπως και ολόκληρη η Γαλλία. Συγκλονισμένη είναι η χριστιανική κοινότητα, συγκλονισμένη και η γαλλική κυβέρνηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να συγκαλεί σήμερα εκτάκτως Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας αλλά και συμβούλιο υπουργών. Νωρίτερα ο Ολάντ θα δεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων εκπροσώπους όλων των θρησκειών.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε δεινή θέση αφού καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας του -ανέλαβε τον προεδρικό θώκο το 2012- το Ισλαμικό Κράτος έχει αιματοκυλήσει την πατρίδα του αρκετές φορές ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας. Σύσσωμος ο ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας έσπευσε να καταδικάσει τη χθεσινή επαίσχυντη τρομοκρατική επίθεση που φέρει τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη χώρα, οι δύο δράστες οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλαν στην εκκλησία του Σεν Ετιέν ντι Ρουβρέ που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα νότια της Ρουέν. Μπήκαν από την πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια πρωινής λειτουργίας και κράτησαν ομήρους πέντε άτομα επί σχεδόν 45 λεπτά. Μια καλόγρια κατόρθωσε να ξεφύγει και να καλέσει σε βοήθεια. Τα ξένα δημοσιεύματα περιγράφουν τις μαρτυρικές στιγμές που έδωσαν χθες, Τρίτη, όλοι όσοι βρέθηκαν στην εκκλησία όπου μαρτύρησε ο ιερέας.

Ο διεθνής Τύπος αποτίει φόρο τιμής στον 85χρονο ιερέα που θυσιάστηκε από τους τζιχαντιστές επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα νέο έγκλημα μίσους από τους μαχητές του  Ισλαμικού Κράτους.

«Ο στόχος επελέγη ακριβώς για να ενισχύσει τον καταστροφικό μηχανισμό για έναν πόλεμο θρησκειών», επισημαίνει ο αρθρογράφος Πατρίκ Λε Χιαρίκ από την γαλλική εφημερίδα «L' Humanite».

Στο πρωτοσέλιδό της, η βρετανική «Telegraph» απεικονίζει τον άτυχο ιερέα ο οποίος θυσιάστηκε από το Ισλαμικό Κράτος ενώ η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» υποστηρίζει πως το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε ένα ακόμη πλήγμα στην Ευρώπη ενισχύοντας τον πόλεμο κατά των θρησκειών. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
GP3 META THN FORMULA 1 ME LECKER
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
GP3 META THN FORMULA 1 ME LECKER
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ