2016-07-28 13:29:06
Φωτογραφία για Αχαΐα: Αδειάζουν ποτάμια για τα έργα
Ασταμάτητα συνεχίζουν να δρουν εργοληπτικές εταιρείες που κατασκευάζουν την Ολυμπία Οδό, παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τα καμπανάκια κινδύνου περιβαλλοντικών... οργανώσεων της Αιγιάλειας, οι οποίες βλέπουν ποτάμια κατά μήκος των εργασιών του νέου αυτοκινητόδρομου ν' «αδειάζουν» κυριολεκτικά. Το έργο θυσιάζει το περιβάλλον στον «βωμό» της ολοκλήρωσης του μεγάλου αναπτυξιακού οδικού έργου.

Οπως γράφει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», όσο οι τοπικοί φορείς αντιδρούν καταγέλλοντας, ο Δήμος πληροφορείται πως όλα γίνονται με άνωθεν «πράσινο φως» και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, την ώρα που ο ίδιος παλεύει να μπαλώσει παράλληλες φθορές.

Σε δύο περιπτώσεις, στους ποταμούς Σελινούντα και Μεγανίτη Αιγίου, καθώς και στον Κερυνείτη Διακοπτού, οι επιστημονικές ομάδες που παρακολουθούν τις αμμοληψίες, έχουν διαπιστώσει «σημεία και τέρατα».

Ειδικότερα, στην τελευταία περίπτωση πάρθηκαν 75.000 κυβικά, με πέλματα της ΝΕΟ να έχουν μπει μέσα, κοντά στα 8 μέτρα βάθος κι αποτέλεσμα αυτών τα υλικά να φτάσουν στη θάλασσα!

Στη δεύτερο σημείο πάρθηκαν 350.000 κυβικά με εργοτάξιο, πράξη για την οποία υπάρχει ήδη προσφυγή στην «Κτηματική» για αποβολή, ενώ στο πρώτο, οι αντιδράσεις κατοίκων και συλλόγων (Ιριδα- Αλκυών- ΤΟΕΒ) σταμάτησαν τη δράση των εργολάβων, που πήγαν να πάρουν 180.000 κυβικά, με άδεια ούτε για τα μισά!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ