2016-07-28 14:22:22
Φωτογραφία για Σάλος με το ταξίδι του Τσίπρα στην Πάρο με 54 συνοδούς!
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, με την οποία καταργείται το όριο κρατικών δαπανών για τους συνοδούς σε ταξίδια του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας.

Μάλιστα, κόντρα ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ με αφορμή τις καταγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολυέξοδο» κυβερνητικό ταξίδι στην Πάρο στο πλαίσιο των εγκαινίων της επέκτασης του αεροδρομίου.

«Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, κυβερνητικές πηγές.


«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο!», απάντησε η ΝΔ, προσθέτοντας: «Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει».

Και ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, σχολίασε πως η κυβέρνηση «προκαλεί μία κοινωνία που στενάζει». «Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε χθες στη Βουλή την Κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα "κρυφά" στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για "χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου" για ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του», αναφέρει σε δήλωσή του και συμληρώνει:

«Σήμερα που "βοά ο τόπος", καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper έστω μιας διαρθρωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας; Εμείς πάντως αυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές».

«Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν», σχολίασε σε έντονο ύφος το Ποτάμι, και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν: "Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου". Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους».

«Τα κόμματα δεν γνωρίζουν ακριβώς το όριο των κρατικών δαπανών για τους συνοδούς. Όμως επειδή είναι περίοδος κρίσης, η αντιπροσωπεία θα πρέπει φέρεται λιτά και να σέβεται το δημόσιο χρήμα. θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μόνο οι εντελώς απαραίτητοι οφείλουν να ακολουθούν στα ταξίδια», είναι το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ