2016-07-28 21:13:05
Φωτογραφία για 10 πράγματα που κάθε πρωτοετής πρέπει να κάνει το καλοκαίρι πριν το Πανεπιστήμιο
Χιλιάδες μαθητές όπως κάθε χρόνο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των βάσεων, αδημονούν να δουν αν εν τέλει οι κόποι τους θα ανταμειφθούν και θα καταφέρουν να μπουν στην πολυπόθητη σχολή της επιλογής τους!

Η αλήθεια είναι πώς η πορεία που θα έχεις από το πρώτο έτος των σπουδών σου, θα έχει μεγάλη επίδραση στη συνέχεια αυτών, για να μην πω και στην υπόλοιπη ζωή σου. Λίγα στραβοπατήματα και λανθασμένοι υπολογισμοί χρειάζονται για να δυσκολέψουν την πορεία σου στη συνέχεια. Αλλά ας μη σε αγχώνω τώρα με αυτά…. θα τα ανακαλύψεις μόνος/η σου πολύ σύντομα!

Αυτό που έχει σημασία, είναι να ευχαριστηθείς και να γλεντήσεις όσο ποτέ το καλοκαίρι πριν μπεις στη σχολή σου και να κάνεις όλα εκείνα τα πράγματα που λαχταράς, τα οποία και θα σε εισάγουν στο χώρο του Πανεπιστημίου με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

1. Βγες με τους φίλους σου από το Λύκειο. Συνέχεια όμως.

Όταν όλοι μου έλεγαν ότι το Πανεπιστήμιο θα με άλλαζε ριζικά, δεν πίστευα κανένα. Πραγματικά όμως, το Πανεπιστήμιο επιταχύνει την ωριμότητά σου. Πρέπει να περάσεις όσο χρόνο διαθέτεις με τους παλιούς σου φίλους και συμμαθητές, γιατί πολύ γρήγορα θα κάνεις μία νέα σελίδα στη ζωή σου, η οποία δεν θα μπορεί να τους περιλαμβάνει όλους μέσα της!


2. Ανακάλυψε τον τύπο σχέσης που θες να έχεις.

Αν έχεις κάποιο αγόρι ή κορίτσι το καλοκαίρι προτού μπεις στο Πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Θα συνεχίσεις να είσαι μαζί του/της; Η μετάβαση από το Λύκειο στο χώρο του Πανεπιστημίου είναι σκληρή και οι προκλήσεις και οι πειρασμοί είναι πολλοί. Αν δεν είσαι διατεθειμένος/η να προβάλλεις μεγάλη θέληση για να διατηρήσεις τη σχέση σου, τότε ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση.

3. Σκέψου σε τι θέλεις να ειδικευτείς.

Αν πας να μπεις στο Πανεπιστήμιο με τη λογική του «Έλα μωρέ, όπου κι αν περάσω καλά είναι» ή «Δεν πολύ ξέρω τι θέλω, θα το σκεφτώ αργότερα», τότε άστο καλύτερα… Αν αμφιταλαντεύεσαι δε για το τι καριέρα θα ήθελες να ακολουθήσεις στο μέλλον, σκέψου τα χόμπι σου. Σε τι είσαι καλός/ή; Και μετά σκέψου πρακτικά. Θα κάνεις χρήματα αν μπορούσες να κάνεις το χόμπι σου;

4. Μάθε πραγματικές δεξιότητες, αυτές της καθημερινής ζωής.

Ειδικά αν αποφασίσεις να μείνεις σε κάποια φοιτητική εστία ή σε δικό σου διαμέρισμα, θα χρειαστεί να μάθεις πολλές δεξιότητες για να τα βγάλεις πέρα. Δεν θα έχεις δίπλα σου τη μαμά να σου πλένει τα ρούχα σου ή να σου στρώνει τα κρεβάτι.

5. Ανακάλυψε τον χώρο του Πανεπιστημίου σου.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη… Ή αν το έχεις κάνει, κάνε το και πάλι! Πρέπει να συμφιλιωθείς όσο περισσότερο γίνεται με το μελλοντικό σου «σπίτι». Η γνώση είναι δύναμη!

6. Επικοινώνησε με τον μελλοντικό σου συγκάτοικο.

Είτε είναι ένας καλός σου φίλος είτε ένας απλός γνωστός σου, θα πρέπει να ανακαλύψεις τον καθένα ξεχωριστά σε πιο προσωπικό επίπεδο. Υπάρχει κάτι στο οποίο έχει αλλεργία και δεν το ξέρεις; Θέλει να έχει ένα δωμάτιο ζεστό, κρύο ή κάτι ενδιάμεσο; Είναι καλό να ανακαλύψετε τις καλύτερες επιλογές και για τους δυο σας και να μάθετε να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αυτό θα είναι και το στήριγμα της συγκατοίκησής σας.

7. Βρες πώς θα πληρώνεις τα έξοδά σου.

Αν δεν έχεις μεγάλη στήριξη από την οικογένειά σου σε αυτό το θέμα, τότε ίσως να χρειαστεί να βρεις μία δουλειά για να καλύπτεις τα φοιτητικά σου έξοδα.

8. Πρόγραμμα, πρόγραμμα, πρόγραμμα.

Χρειάζεσαι πρόγραμμα για τα πάντα. Βρες το ωράριο των μαθημάτων σου, πού μπορείς να πηγαίνεις για να τρως, πώς να μετακινείσαι, πού υπάρχουν σε κοντινές αποστάσεις σουπερμάρκετ και φαρμακεία για ώρα ανάγκης. Θες πολύ καιρό για να τα ανακαλύψεις όλα αυτά, δεν είναι δουλειές του ποδιού. Επομένως, μη βαριέσαι την ζωή σου και βάλε πρόγραμμα για να ανταπεξέλθεις.

9. Καινούρια ζωή, καινούριος/α κι εσύ;

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη ζωή σου. Σχεδόν κανείς δεν θα ξέρει ποιος ήσουν και τι έκανες πριν να μπεις στη σχολή σου. Θα είσαι για όλους ξένος. Με δεδομένο αυτό, μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλές αλλαγές πάνω στον εαυτό σου. Γίνε για παράδειγμα πιο γενναίος/α και πιο κοινωνικός/ή. Ίσως να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να δοκιμάσεις διαφορετικά στιλ.

10. Κάνε μία αυτοψία. Δες τι κατάφερες έως τώρα.

Το καλοκαίρι πριν το Πανεπιστήμιο είναι η ιδανικός περίοδος για να κοιτάξεις πίσω και να δεις τι κατάφερες έως και σήμερα. Να ξέρεις ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να καταφέρει όσα εσύ έχεις κάνει έως τώρα. Το Πανεπιστήμιο θα είναι ένας ανεμοστρόβιλος. Θα είναι μεν διασκεδαστικό, αλλά θα περιέχει ακόμη πολύ στρες και δράμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ