2016-08-02 20:45:08
Φωτογραφία για Απώλειες στην Ασία μετά τη μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία
Σε αρνητικό έδαφος κινείται το δολάριο και το χρηματιστήριο Αυστραλία μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει το ...επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% συμπαρασύροντας σε απώλειες και τις υπόλοιπες αγορές της περιοχής.

Ειδικότερα, ο χρηματιστηριακός δείκτης Αυστραλίας ASX υποχωρεί κατά 0,74%, ενώ δεν αντέδρασε έντονα μετά την απόφαση της RBA, καθώς όπως εξηγούν αναλυτές είχε ήδη προεξοφλήσει την κίνηση της κεντρικής τράπεζας έχοντας ενισχυθεί κατά 6% από τις αρχές Ιουλίου. Βαρίδι για το χρηματιστήριο της Αυστραλίας αποτέλεσε η απότομη πτώση του ενεργειακού υποδείκτη κατά 2,7%.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στα 0,7495 δολάρια ΗΠΑ μετά την απόφαση έναντι 0,7544 δολαρίων που ήταν πριν την απόφαση της RBA.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια, αντιδρώντας στον πληθωρισμό που διαμορφώνεται σε επίπεδο-ρεκόρ, και στην επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Η RBA της Αυστραλίας μείωσε το επιτόκιο κατά ένα τέταρτο, στο 1,50%, στην πρώτη της περικοπή από τον Μάιο. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, με τις αγορές να την αποτιμούν σε ποσοστό 66%.


Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Glenn Stevens, στο κείμενο που συνόδευε την απόφαση, τόνισε πως "το δ.σ. έκρινε ότι οι προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη στην οικονομία, με τον πληθωρισμό να επιστρέφει στον στόχο με τον καιρό, θα βελτιωθούν με την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σε αυτή τη συνεδρίαση".

Στο μεταξύ, αρνητικά πρόσημα επικρατούν σήμερα και στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei στην Ιαπωνία να υποχωρεί κατά 1,47%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί κατά 0,42%. Απώλειες της τάξης του 0,40% σημειώνει και ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά στις 2.954,12 μονάδες, ενώ ο Shenzhen ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,2%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ