2016-08-03 00:11:12
Φωτογραφία για SAMSUNG GALAXY NOTE 7: Η επίσημη παρουσίασή του [photos+video]
Μετά από αρκετούς μήνες αναμονή και αμέτρητα leaks και φήμες, η Samsung αποκάλυψε επιτέλους το Galaxy Note 7 (ναι παρέλειψε το 6) με την απίστευτη διπλή edge οθόνη Παρόλο που τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα γνωρίζαμε, ο σχεδιασμός είναι αυτός που πραγματικά εντυπωσιάζει. Η διπλή edge οθόνη, αλλά και το software του. Φαίνεται ότι επιτέλους δεν έρχεται το TouchWiz να χαλάσει την εμπειρία χρήσης του νέου Note 7.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής θυμίζουν αυτά του Galaxy S7 και S7 Edge, αλλά μοιάζουν βελτιωμένα σε αρκετά σημεία. Τα βασικότερα από αυτά είναι τα παρακάτω:

Snapdragon 820 ή Exynos 8890 επεξεργαστής

4 GB μνήμη RAM

64 GB αποθηκευτικός χώρος (UFS 2.0)

Διπλή Edge, 5.7″ Οθόνη, τεχνολογίας AMOLED

Quad HD Ανάλυση (2460 x 1440, 518 ppi) με υποστήριξη HDR

Gorilla Glass 5 οθόνη

MicroSD θύρα


7.9 χιλιοστά λεπτό

3,500 mAh Μπαταρία

12 MP κάμερα (Ίδια με το Galaxy S7)

Fingerprint Sensor και αναγνώστης ματιού

IP68 Αδιαβροχοποίηση

Λεπτότερο S-Pen (0.7 χιλιοστά)

4,096 επίπεδα πίεσης

USB-C (3.1)

Android Marshmallow 6.0.1

Φωτογραφία: TNW

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Ένα βελτιωμένο S7

Σε αντίθεση με το προηγούμενο Note 5, το Galaxy Note 7 διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με τα S7 και S7 Edge, γεγονός που δεν θα πρέπει να μας κάνει να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές στην ταχύτητα της συσκευής, σε σχέση πάντα με την υπόλοιπη Galaxy S σειρά. Βεβαία πάντα μετά από τόσους μήνες κυκλοφορίας του ίδιου επεξεργαστήμ σίγουρα θα υπάρχουν μερικές software βελτιώσεις στην ταχύτητα.

Εννοείτε ότι υπάρχουν αρκετά νέα καλούδια στην συσκευή. Για παράδειγμα ηGorilla Glass 5 οθόνη υποτίθεται ότι είναι σχεδόν 2 φορές πιο δύσκολο να σπάσει, και μπορεί να “επιβιώσει” έως και το 80% τον πτώσεων από το 1.5 μέτρο. Σημαντικός επίσης, ο “μαμά” αποθηκευτικός χώρος των 64 GB. Η μπαταρία της συσκευής μπορεί να είναι λίγο μικρότερη από αυτή του S7 Edge, αλλά ήδη του Note 5 ήταν ικανοποιητική, αν και κατά 500 mAh μικρότερη.

Φωτογραφία: TNW

Design: Είναι πολύ μικρο

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το νέο coral μπλε χρώμα είναι φανταστικό και θα ήθελα το συγκεκριμένο χρώμα και στην υπόλοιπη σειρά των Galaxy συσκευών. Υπάρχει επίσης και το “κλασικό” μαύρο που μοιάζει κάπως βαρετό, αλλά και μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων -δεν θέλω να είμαι με ένα πανάκι συνέχεια.

Από άποψη σχεδιασμού και μεγέθους, το νέο Note 7 φαντάζει τόσο μικρό. Βέβαια όχι τόσο μικρό όσο το S7, αλλά η Samsung έμαθε πολύ καλά να κρύβει τις 5.7″ οθόνη της συσκευής

Φυσικά σε αυτή την αίσθηση μεγέθους βοηθάνε τα πολύ μικρά bezels και στις τέσσερις μεριές του νέου Note 7. Η Samsung έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην συμμετρία της συσκευής, έτσι αν κοιτάξουμε το κινητό από πλάγια, μπορούμε να δούμε ότι η edge οθόνη “λιώνει” στο μεταλλικό frame της συσκευής, ακριβώς όσο και η γυάλινη πλάτη. Εδώ στο thenerd.gr ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας!

Φωτογραφία: TNW

Το τηλέφωνο είναι 0.3 χιλιοστά πιο χοντρό σε σχέση με το Note 5, αλλά κυρίως λόγο της διπλής edge οθόνης, η αίσθηση είναι πολύ διαφορετική. Έτσι το νέο Note 7 φαίνεται λεπτότερο και μικρότερο από τον προκάτοχο του.

Το τρελό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι μηχανικοί της Samsung καταφέραν και στριμώξαν μία μπαταρία μεγαλύτερη κατά 500 mAh σε χωρητικότητα, αλλά και μεγαλύτερη κάμερα, αναγνώστη ματιού, microSD θύρα, αλλά και αδιαβροχοποίηση. Έτσι ο ανταγωνισμός με τα υπόλοιπα 5.7″ οθόνης smartphone, απλά.. δεν υπάρχει! Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι στο όλο πακέτο, χωράει και το S Pen!

Η εταιρία αναφέρει ότι κατάφερε όλα τα παραπάνω, με την χρήση 7000 σειράς αλουμίνιο, αλλά και Gorilla Glass 5. Βέβαια σε περίπτωση πτώσης καλύτερα να αφήσετε κάποιον άλλο να το σηκώσει από το πάτωμα, αν και η Samsung φρόντισε να χρησιμοποιήσει Gorilla Glass και στο πίσω μέρος του Note 7

Το νέο S-Pen είναι και αυτό βελτιωμένο, κυρίως λόγο του μικρότερου μεγέθους, αλλά και του πιο “αντιολισθητικού” texture του. Το συνολικό πάχος του είναι μόλις 0.7 χιλιοστά και είναι ακριβώς το μισό σε σχέση με το περσινό. Η Samsung, ξεπερνώντας τον εαυτό της, έφτιαξε το νέο S-Pen αδιάβροχο -γεγονός που μου θυμίζει την κλασική παλιά Samsung, με τα 1000 καλούδια που κάνεις δεν χρησιμοποιούσε ποτέ.

Φωτογραφία: TNW

Software: Το TouchWiz στα καλύτερα του

Το software κομμάτι της Samsung αποτέλεσε πολύ σημαντικός παράγοντας, της κακής εμπειρίας χρήσης σε πολλά προηγούμενα smartphone της. Πλέον όμως φαίνεται ότι έχει καταλάβει όλα τα παραπάνω και έχει προσθέσει ελάχιστες έξτρα λειτουργίες στην έκδοση του TouchWiz της. Μάλιστα, ίσως να μας δείχνει ότι το Stock Android, τελικά, μπορεί να μην είναι και το καλύτερο Android!

Το συνολικό UI έχει “καθαρίσει” αρκετά και γίνεται χρήση πιο απλών μενού που θυμίζουν επιτέλους τα Stock μενού της Google. Η Samsung επίσης υποστηρίζει ότι το UI θα έχει ελάχιστες πινελιές χρώματος, αναλόγως με το εξωτερικό χρώμα της συσκευής. Τέλος η εφαρμογή της κάμερα διαθέτει λιγότερα κουμπιά και μενού και “απλουστεύει” την συνολική φωτογραφική εμπειρία των χρηστών.

Αρκετοί χρήστες θεωρούν επίσης ενοχλητικό την χρήση πολλών διπλότυπων εφαρμογών της Samsung. Για παράδειγμα στο νέο Note 7 θα βρείτε και την εφαρμογή “Gallery”, αλλά και την “Google Photos”, γεγονός που φέρνει σε τεράστια σύγχυση κυρίως τους αρχάριους χρήστες. Τουλάχιστόν η Samsung ξεφορτώθηκε τα 5-6 apps που μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε τις σημειώσεις μας. Πλέον με το S-Pen μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις σε μόνο μία εφαρμογή, την Samsung Note.

Την καλύτερη λειτουργία του βέβαια το S-Pen, την απέκτησε πέρσι με το Note 5. Χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσουμε το κινητό μας, μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις απευθείας και γρήγορα, ενώ στο νέο Note 7, αυτές θα παραμένουν στην always on οθόνη του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε μερικές σημειώσεις τόσο γρήγορα, όσο να σηκώσετε το κινητό σας από το τραπέζι για να δείτε την ώρα. Θα μας φανεί πολύ χρήσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία, στην λίστα με τα ψώνια του μάρκετ!

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η φήμη που σας αναφέραμε σε σχετικό μας άρθρο χθες, περί της νέας υπηρεσίας της Samsung, της Samsung Cloud.

Φωτογραφία: TNW

Αναγνώστης ματιού: Μία έξτρα ασφάλεια, όχι αντικατάσταση του fingerprint sensor

Ο αναγνώστης ματιού είναι μία νέα πινελιά της Samsung στον τομέα της ασφάλειας μας. Αρχικά υπήρχαν οι αμφιβολίες σχετικά με το πόσο θα μας βολέψει, έχοντας δει την Microsoft να αποτυγχάνει. Βέβαια η Samsung μας φέρνει την συγκεκριμένη τεχνολογία σε συνδυασμό με τον fingerprint sensor και όχι με σκοπό να να τον αντικαταστήσει.

Για παράδειγμα μπορείτε καθημερινά να ξεκλειδώνετε την συσκευή σας με το δάκτυλο σας, αλλά αν αυτό είναι βρεγμένο μπορείτε να χρησιμοποιείστε τα μάτια σας με την ίδια ευκολία. Επιπροσθέτως, η Samsung έχει δημιουργήσει μία σουίτα με σημειώσεις, φωτογραφίες κτλ με την δυνατότητα να ξεκλειδώνει μόνο με την χρήση του ματιού μας.

Φυσικά για έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη θα πρέπει να έχουμε την συσκευή για περισσότερο χρόνο κοντά μας και να μελετήσομε τα θέματα μπαταρίας, θερμοκρασίας, αλλά και ταχύτητας. Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει την τιμολογιακή πολιτική της προς το παρόν, άλλα οι προ παραγγελιές ξεκινάν από αύριο και οι πρώτες παραδώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 Αυγούστου.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ