2016-08-03 10:20:24
Φωτογραφία για «Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα - Προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών
«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα καταγράφηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επισημαίνουν πάντως, πως στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα έσοδα παραμένουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ υψηλότερα του στόχου.

Η βουτιά των εσόδων προκάλεσε προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς αν συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες η αρνητική πορεία των εσόδων υπάρχουν φόβοι ενεργοποίησης του δημοσιονομικού «κόφτη» την επόμενη άνοιξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αντί 5,3 δισ. που ήταν ο στόχος, παρουσιάζοντας απόκλιση της τάξης του 9,5%.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, πηγές από το Γενικό Λογιστήριο απάντησαν πως τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ταμειακή ροή των εσόδων και τον Ιούλιο δεν δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν πριν μερικές ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ